Kan oefening vertragen a Girl's Menstrual periode?

May 10

Kan oefening vertragen a Girl's Menstrual periode?

Vele vrouwelijke sporters en ouders zich zorgen over de gevolgen van oefening op de menstruele cyclus. In de staat New York, meisjes die nog niet zijn begonnen met menstrueren verboden concurreren in interscholastic sportieve evenementen. Matige lichaamsbeweging heeft een aantal voordelen voor vrouwen; echter, intense oefening kan vertragen het begin van de menstruatie van een meisje. Deze vertraging heeft meerdere mogelijke mechanismen en wellicht niet een langdurige op de mogelijkheid van vrouwen om te dragen van kinderen.

Voordelen van oefening

Wanneer uitgevoerd met mate, kan oefening hebben verschillende voordelen voor menstruerende vrouwen. Vrouwen die regelmatig oefenen en lichaamsbeweging zoals joggen verslag dat zij hebben minder premenstruele spanning, ongemak en kortere perioden sinds het nemen van deze activiteit deelnemen. Regelmatige lichaamsbeweging helpt te houden van uw lichaamsgewicht in een gezonde zone, waarvan bekend is dat het toestaan van minder intens menstruele cycli.

Vertraging van Menarche

Intense oefening en atletisch trainingsprogramma's, zoals die door de professionele ballerina's en zwemmers, ondergaan zijn gekend om te vertragen van het begin van de menarche in jonge vrouwen. Dit fenomeen wordt ook wel primaire amenorroe genoemd. Een studie door the New York Times aangehaalde schat dat elk jaar van de opleiding voordat menarche vertraagd het begin van de eerste perioden meisje door vijf maanden.

Mechanismen voor vertraging

De vertraging bij het begin van de menstruatie van een meisje werd gespeculeerd het gevolg van hormonale veranderingen. Een studie gepubliceerd in het journal of "Geneeskunde en Science in Sport en oefening" onthulde dat sporters ervaren amenorroe had abnormale niveaus van reproductieve hormonen. Mogelijke hormonen voor de vertraging verantwoordelijk zijn GnRH en vruchtbare hormoon.

Later effecten

Een studie die aangehaald door "The New York Times" geeft aan dat vertraagde begin van een meisjes periode als gevolg van zware oefening heeft geen negatieve invloed op het vermogen van deze meisjes om kinderen te krijgen later in hun leven. Daarnaast kan deze vertraging gevoeligheid voor kanker van de borst- en reproductieve systeem verminderen omdat de gevoeligheid voor deze kankers lijkt rechtstreeks verband houden met het totale aantal ovulatoire periodes in het leven van een vrouw.


gerelateerde artikelen