Natrium-deficiëntie & migraine

September 16

Natrium-deficiëntie & migraine

Lage natrium niveaus in het bloed, genaamd hyponatremia, kunnen duiden op een probleem. Als natrium niveaus dalen, treedt overtollig water de cellen waardoor ze opzwellen. Natrium moet in het bloed handhaven van een zeker evenwicht voor het lichaam om goed te functioneren. Migraine is verschillend voor elke patiënt, zoals zijn de triggers, maar lage natrium-niveaus zijn gekoppeld triggering hoofdpijnen van de migraine.

Natrium

Natrium is een elektrolyt die helpt bij het reguleren van waterstanden in en rond cellen van het lichaam. Natrium speelt ook een rol met zenuw en spier functie en onderhouden van de bloeddruk. Om dit evenwicht, het lichaam moet overeenkomen met de hoeveelheid natrium genomen met het bedrag dat wordt uitgescheiden uit het lichaam.

Migraine

Migraine is een chronische hoofdpijn, meestal aan één kant van het hoofd, veroorzaakt hevige pijn die overal van uren tot dagen laatst kan gelegen. Gevoeligheid voor zowel licht en geluid zijn gemeenschappelijk en vaak de pijn erger maken. Sommige patiënten krijgen waarschuwingssignalen, zoals misselijkheid, flitsen van licht, blinde vlekken of Aura's voor de migraine-hits. Neveneffecten van migraine kan ook braken en misselijkheid.

Effecten

Natrium en kalium werken samen om te helpen beheren van meerdere levensondersteunende processen, volgens de website van het Linus Pauling Instituut. De balans tussen natrium en kalium is belangrijk voor de zenuw pulse transmissie, spiercontractie en hartfunctie. De analytische Research Labs Inc. website verklaart dat lage verhouding tussen natrium en kalium wordt geassocieerd met de hoofdpijnen van de migraine, mogelijk te wijten aan koper toxiciteit gevonden met deze minerale deficiëntie.

Deskundige inzicht

Wetenschappers hebben een genetische link naar een zeldzame vorm van familiale migraine ontdekt: een mutatie dat de functie van natrium kanalen, volgens de procedure van de National Academy of Sciences verandert. Zij geïdentificeerd cellulaire gebeurtenissen die leiden migraine tot kunnen. In het bijzonder beïnvloeden de mutaties het openen en sluiten van de natrium-kanalen, dus gooien af de juiste balans van natrium in het lichaam. Deze link is belangrijk, omdat het tot meer inzicht voor gemeenschappelijke soorten migraine leiden kan.

Overwegingen

Net zoals een tekort aan natrium leiden een migraine tot kan, dus kan het hebben van teveel natrium in het bloed. Retentie van natrium resulteert in waterretentie, volgens het Linus Pauling Instituut. De waterretentie kan druk op de bloedvaten in de hersenen, volgens de website van de analytische Research Labs Inc., die tot een migraine leiden kan veroorzaken.


gerelateerde artikelen