Dingen te doen in Barranquilla (Colombia)

September 30

Dingen te doen in Barranquilla (Colombia)

Barranquilla staat bekend om twee dingen: de Carnaval en zijn beroemdheden. Twee van de meest iconische sterren Colombia'a, Sofia Vergara en Shakira, zowel hagel uit deze industriële stad, gelegen tussen de Caribische zee en de rivier Magdalena. Barranquilla is gelegen tussen de grotere kuststeden van Cartagena en Santa Marta, maar het mist in het algemeen de attracties die consequent internationale toeristen tekenen. Toch is het de vierde grootste stad in Colombia met veel dingen te doen.

Festivals

Frommer's zegt Barranquilla hosts's werelds grootste Carnaval na Rio, en Lonely Planet noemt het een enkele reis in bedlam. Carnaval de Barranquilla, die vier dagen voor Aswoensdag begint, is het beroemdste festival in de stad, maar vele kleinere gebeurtenissen gedurende het hele jaar. In de late zomer is Sabor Barranquilla een jaarlijkse driedaagse fest dat vitrines de beste regionale restaurants en voedsel, terwijl September het vierdaags Barranquijazz Festival (barranquijazz.com brengt) viering van jazz en ritmische Caribische muziek. Als u van Carnaval in tijd herstelt, brengt Cine a la Calle (cinealacalle.org) Filmfestival internationale bioscoop bij Barranquilla in het voorjaar.

Outdoor activiteiten

Barranquilla beschikt over's lands grootste voetbalstadion, Estadio Olímpico Metropolitano Roberto Melendez, waar sportfans het lokale team, Junior controleren kunnen. Als u wilt ontsnappen aan de hitte, de barrio Pradomar aan het strand biedt zonaanbidders een scala aan schaduwrijke kleine hutten, verse vis en goedkoop bier voor rust, slikken Caribische wateren. In de verte, de rottende Puerto Colombia dok, eens een van de langste in de wereld, herinnert aan een meer welvarende tijd voor de buurt. De Magdalena-rivier, die zich uitstrekt van bijna 1.000 mijl door het land, is ook de moeite waard. Boten en kleine treinen nemen bezoekers van Bocas de Ceniza, waar de rivier en de Caribische Zee elkaar ontmoeten.

Restaurants en uitgaansleven

Barranquilla staat bekend om de Caribische stijl Colombiaanse keuken, maar een opmerkelijke Arabische bevolking biedt uitzonderlijke Midden-Oosten voedsel. Over het geheel genomen zijn de beste restaurants en het nachtleven gevonden in El Prado, waarvan "gourmet route" de buurt langs Carrera 53 verdeelt. El Prado is ook thuis van het Teatro Amira de la Rosa theater (geen website; Carrera 54 en Calle 52-258; +57 5 3688452) en de instelling van de bar/club La Troja (geen website; Calle 74 # 74). Hoewel minder luxe, Barrio San Jose heeft meerdere bars langs de Calle 8. Voor overdag strand van derden, kunt hoofd naar het Hotel (hotelpradomar.com) van de Pradomar in het weekend, en u besteden een luidruchtig Saturday night cruise de stad in een Chiva, een reizende partij op een ouderwetse bus.

Familie activiteiten

Voor familie-activiteiten, start in de dierentuin van Barranquilla (zoobaq.org). Ingesteld onder grote en schaduwrijke bomen, heeft het wildlife sanctuary ongeveer 500 dieren uit 150 soorten, waaronder de zeldzame katoenen-top tamarin apen uit de tropische wouden van het noorden van Colombia. Talrijke musea zijn verspreid over de stad, en het Caribisch gebied culturele Park (culturacaribe.org) geeft je de kans om te zien verschillende tegelijk, met inbegrip van het Museum van het Caribisch gebied. De historische Museo Romántico (geen website; Carrera 54, geen 59-199; +57 3399000), gevestigd in de voormalige woning van een Amerikaanse advocaat, is een andere top keuze. Een paar uren bewonderen van de gebrandschilderde ramen van Catedral Metropolitana (catedralmariareinabaq.org).


gerelateerde artikelen