Acupunctuur & hormoonbalans

September 18

Hoewel acupunctuur niet een logische keuze voor hormonale onevenwichtigheden lijkt misschien, kan het hebben enkele voordelen. Acupunctuur is onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde, of TCM, waarbij het invoegen van dunne naalden in specifieke punten van uw lichaam. De punten komen overeen met verschillende organen waarvan energie langs kanalen loopt, zogenaamde meridianen. Volgens TCM theorie, kan stimuleren van punten helpen herstellen van gezonde balans in uw lichaam regelt. Praat met uw arts over acupunctuur; het vinden van een gekwalificeerde Chinese arts te bespreken uw hormonale evenwicht.

Hormonen

Hormonen spelen een grote rol in een uitgebreid scala aan functies in je lichaam, met inbegrip van het metabolisme, voortplanting en slaap-waak cycli. Volgens westerse medische wetenschap, worden hormonen afgescheiden door klieren in uw hersenen en het lichaam, zoals de hypofyse en bijnieren. Zij reizen via bloed naar de verschillende cellen hun taken uit te voeren. Hoewel veel nadruk wordt gelegd op de geslachtshormonen, zoals oestrogeen en testosteron, zijn schildklier en de bijnier hormonen net zo cruciaal voor de optimale gezondheid.

Chinese theorie

Acupuncture.com stelt dat Chinese geneeskunde hormonen beschouwt als een onderdeel van iemands jing, of de essentie. Je bent geboren met een bepaald bedrag of levenskracht, wezen, dat is opgeslagen in uw nieren, en gebruikt gedurende uw leven om te voeden cellen, weefsels en organen. Jing is de wortel van yin, die omvat yang, waaronder energie en warmte, bloed en vloeistoffen. Volgens de website, als essentie uitput, kunt u ervaren symptomen lijken op die van hormonale onevenwichtigheden, zoals menopauze of impotentie. Chinese geneeskunde behandelingen gericht op punten die essentie herstellen kunnen; organen zoals de nieren en de lever zijn ook betrokken bij de hormoonbalans.

Nier

In "A Manual van acupunctuur" door Peter Deadman, wordt de nier beschreven als de bron van het leven in je lichaam. Het slaat je essentie en domineert voortplanting, groei en ontwikkeling. Omdat westerse geneeskunde hormonen gelooft spelen een grote rol in deze processen, bevatten uw Chinese vakman acupunctuurpunten van de nieren in uw behandeling van hormoon-in evenwicht brengt. In maart 2010 de "dagboek van traditionele Chinese geneeskunde" gekenmerkt door een studie die de effecten van specifieke acupunctuur punt stimulatie op het reproductieve hormoon gonadotropin - releasing hormoon onderzocht. De studie vond dat de nier van energie lijn of meridiaan, een rol speelde bij het stimuleren van de release van dit hormoon; nier punt 10 had een significant effect op de release.

Lever/galblaas

De lever en de galblaas zijn een combinatie van yin-yang, volgens de Chinese geneeskunde theorie. Als de yin-orgel, de lever worden opgeslagen en houdt van bloed en regelt de menstruatiecyclus van een vrouw; de galblaas excretes--een yang actie--gal voor de verdeling van voedsel. De studie in het "Journal van traditionele Chinese geneeskunde" bevat ook galblaas en lever punten als het actief stimuleren van vrijlating van gonadotropin - releasing hormoon. Galblaas punten 26 en 34 evenals lever punt 14 stonden genoteerd.

Ren/Du kanalen

Hoewel niet gerelateerd aan organen in uw lichaam, zijn de ren en du kanalen belangrijk niettemin. De ren-kanaal wordt ook genoemd het vaartuig van de conceptie, volgens de Deadman boek, waarvan de punten werken te harmoniseren stoornissen in hun omgeving. Het kanaal loopt langs de middellijn van de voorkant van het lichaam, en wordt vaak gebruikt voor het behandelen van onvruchtbaarheid van mannen en vrouwen, en hulp bij menopauzale klachten. Het kanaal du, bekend als het bestuur vaartuig, stroomt langs de middellijn van de achterkant van het lichaam; "Een handleiding van acupunctuur" staten die het bemiddelt tussen de hersenen en het hart. Op het gebied van reproductieve hormoon stimulatie, werden conceptie vaartuig punten 4 en 17 vermeld in de studie in "Dagboek van traditionele Chinese geneeskunde," samen met bestuur van schip drie.


gerelateerde artikelen