Lijst van koolhydraten voedingsmiddelen voor kinderen

August 30

Lijst van koolhydraten voedingsmiddelen voor kinderen

Koolhydraten worden door het lichaam gebruikt voor energie. Complexe koolhydraten langzaam worden afgebroken en op lange termijn energie leveren. Enkelvoudige koolhydraten snel worden gebruikt en bieden korte uitbarstingen van energie. Kinderen ouder dan 2 moeten het consumeren van 50 tot 60 procent van hun dagelijkse calorieën uit koolhydraten, volgens de kinderen Health.org. Het aanbieden van gezonde koolhydraten over degenen met minder voeding is belangrijk voor de algehele gezondheid van uw kind.

Volle granen

Volle granen zijn een voeding boordevol koolhydraten keuze voor kinderen. Ze korrels zijn minimaal verwerkt als u wilt behouden van B vitamines, vezels en koolhydraten. Volle granen bevatten brown of wilde rijst, volkoren, gierst, quinoa en gerst. Deze korrels kunnen worden gevonden in een verscheidenheid van kindvriendelijke voedsel zoals volkoren tarwe brood en broodproducten, granen en volkoren pasta. Het is het beste om producten te kiezen die lijst volkoren als het eerste of tweede ingrediënt op het etiket. Verrijkte granen, zoals witte rijst, ook bevatten koolhydraten, maar verliezen van voedingswaarde tijdens de verwerking. Vitaminen en voedingsstoffen zijn toegevoegd terug naar verrijkt graanproducten, maar ze nog steeds niet bieden dat dezelfde voeding en glasvezel profiteren als volkorengranen. KidsHealth.org suggereert volkoren producten over verrijkte graanproducten zo veel mogelijk voor betere voeding kiezen.

Groenten en fruit

Groenten en fruit bevatten koolhydraten, vitaminen en mineralen die groeiende kinderen voorzien van voeding en energie. Kies fruit dat uw kind geniet en in maaltijden en snacks te integreren. Gemeenschappelijke kindvriendelijke vruchten die koolhydraten bevatten bevatten bananen, kersen, citrusvruchten, bosbessen, appels, perziken, peren en meloenen. Groente kunnen rauw of gekookt worden genoten. De nationale Diabetes onderwijs-programma wordt aanbevolen kinderen 2 tot 2 1/2 kopjes rauwe of gekookte groenten per dag consumeren. Goede plantaardige koolhydraten keuzes omvatten wortelen, broccoli, groene salades, mais, erwten en paprika.

Zuivelproduct

Melk en melkproducten zijn goede koolhydraten keuzes voor kinderen. Zuivel-producten bieden calcium voor het kweken van botten en tanden, evenals koolhydraten voor energie. Kies vetarme zuivelproducten te vermijden geen onnodige vet en calorieën. Vetarme melk, yoghurt, ijs, kaas en roomkaas zijn goede zuivel keuzes.

Snacks

Hapje voedsel kunnen bieden koolhydraten, maar niet noodzakelijkerwijs de goede soort. Sommige eenvoudige koolhydraten, zoals geraffineerde witte suiker, bieden geen voedingswaarde en doen niet voorzien het lichaam langdurig energie. Kinderen moeten verbruiken snacks en andere voedingsmiddelen met een hoog suikergehalte in matiging. Het is het beste te beperken hun consumptie van snoep, gebak, koekjes en frisdranken.


gerelateerde artikelen