Activiteiten om te leren beheren van interpersoonlijke conflicten

November 3

Activiteiten om te leren beheren van interpersoonlijke conflicten

Interpersoonlijke conflicten creëert spanning in sociale kringen of werkplekken, maar binnen het gezin deze conflicten zijn bijzonder uitdagend, vooral voor ouders en kinderen. Effectief beheer van interpersoonlijke conflicten is een sociale vaardigheid die ontwikkelingsachterstand evolueert. Ouders zijn uniek gepositioneerd om te leren en de praktijk een passend beheer van interpersoonlijke conflicten door middel van activiteiten omdat de familie vaak een veilige ruimte voor het verkennen van ingewikkelde of moeilijke gevoelens.

Empathie ontwikkelen

Iemands gevoelens te uiten en inzicht in de gevoelens van anderen is de basis voor het oplossen van interpersoonlijke conflicten. Al is het vermogen om empathize niet volwassen tot adolescentie, kunnen activiteiten die waarin gevoelens bevorderen effectief voor kinderen in de peuter-leeftijd. Verhaal tijd gebruiken als een kans om te vragen van kinderen om te relateren aan de ervaringen van lievelingsboek tekens. Tijdens het lezen, vraag uw kind, "Sally niet krijgen om te spelen met de andere kinderen. Hoe zou u voelen als dat is gebeurd?" Oudere kinderen kunnen verkiezen rol spelen. Uitnodigen van schoolgaande kinderen om te beweren dat zij betrokken bij een conflictsituatie zijn (zoals nodig hebben om te kiezen met een vriend tussen twee activiteiten). Aantonen van doeltreffende strategieën voor het luisteren ("het klinkt als u wilt gaan naar de dierentuin, maar ik wil echt naar het park gaan") evenals compromis ("als we vandaag naar het park gaan, kunnen we naar de dierentuin morgen").

Teambuilding

Team building activiteiten creëren kansen om te oefenen van vaardigheden zoals actief luisteren en compromissen te sluiten, en versterking van het idee dat de familie als een functioneel team met waardevolle inbreng van alle leden opereert. Met oudere kinderen, proberen een letterlijke teambuilding uitdaging. Werk samen als één eenheid of oplossing voor een praktisch probleem (zoals het ontwerpen van een nieuwe kelder speelkamer) of een creatieve probleem (zoals de bouw van de hoogste toren die een marshmallow met behulp van alleen droge pasta's, 12 inches van de tape, en sommige garens kan ondersteunen). Na de challenge, bespreken de ervaring: deed iedereen het gevoel dat ze gewaardeerd werden? Wat maakte één persoon een goede leider? Hoe goed iedereen in gevaar brengen om conflict te beheren? Gebruik de ervaring als een weerspiegeling van hoe deze vaardigheden kunnen worden gebruikt om te navigeren van andere familie uitdagingen.

Tegengestelde standpunten

In plaats van het escalerende meningsverschillen met tieners in argumenten, ze te gebruiken als mogelijkheden voor het beoefenen van technieken van empathie, compromis en actief luisteren. Familie leden te noteren hun argumenten met betrekking tot een kwestie van de hot-knop, zoals uitgaansverboden uitnodigen. Kaarten ruilen, en in plaats van het argument van hun eigen perspectief, moet elke partij de zaak mondeling te bepleiten voor de andere persoon. Een moeder kan worden geredeneerd, bijvoorbeeld, dat niet met een avondklok in staat grotere vrijheid stelt terwijl haar zoon betoogt dat avondklok verantwoordelijkheid leren. Nadat alle punten zijn aangebracht, elke persoon vervolgens geeft een overzicht van de waardevolle punten van de andere persoon argument. Het doel van de activiteit is waarde de tegengestelde vooruitzichten en gebruiken van role-playing te bereiken van gepaste compromissen.

Uitvoeren van een familie bijeenkomst

Familiebijeenkomsten bieden een formele structuur voor het bespreken van interpersoonlijke conflicten, en ze zijn nuttig in het spectrum van de leeftijd. Diverse activiteiten voor het aanleren van interpersoonlijke conflicten kunnen optreden tijdens een familie bijeenkomst. Eerst, het uitnodigen van een familielid om uit te drukken met behulp van hun ervaring een "ik verklaring" als volgt: "Ik voel me (inclusief gevoel) wanneer (inclusief een beschrijving van het conflict) omdat (uitleggen waarom de gebeurtenis veroorzaakt het gevoel)." Deze strategie spoort familieleden om gevoelens te uiten effectief en zonder verwijt. Follow-up van de verklaring met een reflectie: "het klinkt alsof je voelt (samenvatting van gevoel) wanneer (samenvatting van de gebeurtenis)." Actief luisteren bevordert empathie. Zodra iedereen heeft bijgedragen hun "ik verklaringen," een lijst van de schriftelijke oplossingen, met alle mogelijke oplossingen, geen kwestie hoe bizarre brainstormen. Naast elk item, lijst wie profiteert en wie verliest van elke keuze; Probeer een oplossing te vinden waar beide mensen ten goede komen, of een persoon voelt comfortabel te compromitteren.


gerelateerde artikelen