Mijn spier pijn twee dagen na een training

August 26

Mijn spier pijn twee dagen na een training

Als het gaat om het uit te oefenen, is het niet ongewoon om te horen van trainingen beschreven als een pijn in de kont. Maar voor het grootste deel, zo'n commentaar is niet een letterlijke klacht. Nochtans, soms kan u vinden dat uw workouts letterlijke pijn in de vorm van spierpijn veroorzaken. Terwijl dergelijke pijn--in zeldzame gevallen kunt--worden indicatieve van verwonding, ervaren pijn een paar dagen nadat uw workouts is vrij algemeen en niet een groot probleem. Raadpleeg een arts als u vermoedt dat u hebt gewond geraakt in een training.

Waarom spieren Hurt

Als je kijkt naar wat uw workouts om spierweefsel doen, kan je concluderen dat het ervaren van pijn en pijn niet verrassend lijkt. Simpel gezegd, als u wilt bouwen spier, moet u overbelasting van je spieren tijdens het sporten, zoals dit dwingt hen om sterker te worden. Maar de manier waarop die uw spierweefsel past is via wordt beschadigd en tijdens de weerstand opleiding training opgesplitst. De oorzaken van deze schade u ongemak. Dan, wanneer je je lichaam voorzien van voedingsstoffen na uw training, je lichaam begint te herstellen van het beschadigde weefsel, wat in een sterkere en grotere spieren resulteert.

Vertraging-Onset spierpijn

Terwijl u enkele spierpijn meteen treden, ervaren pijn een of twee dagen na je training is zo gemeenschappelijk heeft zijn eigen naam--vertraging-onset spierpijn. DOMS is het directe resultaat van de spier weefselschade die u tijdens trainingen oploopt. De pijn, die de neiging heeft om in te stellen in ongeveer 48 uur na training, geeft aan dat you'e gedaan voldoende schade aan de spierweefsels van uw om aan te sporen van aanpassing, en de sensatie kan duren drie dagen tot een week.

Adressering DOMS

Vertraging-onset spierpijn is verre van een aangenaam gevoel, en ervaart het ongemak voor tot een week kunt u buiten de sportschool te bewaren en zelfs invloed hebben op uw dagelijks leven. Hoewel het contra-intuïtief lijkt misschien, 2003 onderzoek uit het tijdschrift "Sports Medicine" aangegeven dat lichte oefening is "het meest effectieve middel om pijn te verlichten tijdens DOMS." Hetzelfde onderzoek gevonden dat nemen van over de toonbank pijn medicatie is waarschijnlijk ook effectief te zijn. U kan ook wilt verkrijgen van een spier sportmassage.

Andere mogelijke oorzaken

Hoewel vertraging-onset spierpijn een veel voorkomende reden is voor het gevoel van ongemak van de spier, er is een kans een ander probleem wordt veroorzaakt door de pijn. Andere mogelijke oorzaken van spierpijn en ongemak vermelden trekt, spierkrampen, spier stammen of chronisch vermoeidheidssyndroom. Als uw spierpijn extreem is of meer dan een week of langer aanhoudt, DOMS wellicht niet de oorzaak van je pijn, en dient u een medische professional.


gerelateerde artikelen