Is het eten van volkoren brood slecht voor Eczema?

September 14

Is het eten van volkoren brood slecht voor Eczema?

Eczeem veroorzaakt jeukende en blaren en schilferige huid in meer dan 15 miljoen Amerikanen, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Uw symptomen kunnen komen en gaan episodisch, en in reactie op de huid irriterende stoffen zoals wollige stof, bepaalde zepen en sigarettenrook kunnen verergeren. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen ook bijdragen. Hoewel er geen bekende behandeling bestaat, kunnen medicijnen en veranderingen in levensstijl, met inbegrip van het vermijden van uw persoonlijke triggers, helpen minimaliseren uw symptomen. Volkoren brood zijn voedzaam, maar niet geschikt voor alle eczeem-vriendelijke diëten. Vóór het wijzigen van uw dieet, streven naar begeleiding van uw arts of diëtist.

Risico 's

In de minderheid van de gevallen verergeren bepaalde voedingsmiddelen eczeem, volgens de eczeem gids--een on-line eczeem resource samengesteld door dermatologen. Tarwe, die in volkoren brood heerst, is een van de meest voorkomende boosdoeners. Hoewel veel kinderen met eczeem voedsel gevoeligheden ontgroeien, kunnen ze aanhouden in de volwassenheid. Als tarwe problematisch voor u is, kan de intensiteit of uithoudingsvermogen van eczeem symptoom flareups consumeren volkoren brood verergeren. Als u een tarwe-allergie die immuunsysteem negatieve reacties hebt veroorzaakt, kan u een huiduitslag ontwikkelen na het eten van tarwe-bevattende brood. Allergische uitslag zijn niet hetzelfde als eczeem, maar één voorwaarde anderzijds kan verergeren.

Voordelen

Volkoren brood zijn waardevolle bronnen van antioxidanten, die ondersteunt het huideigen vermogen om te genezen, en de vezels--een undigestible koolhydraten dat bevordert de eetlust controle. Eetlust controle is belangrijk, volgens "Praktische dieetleer," door voeding specialist en arts Dr. W. Gilman Thompson, omdat overeten oorzaken uw lichaam huid harder werken om te elimineren en afval negatief beïnvloedt klieren in je huid. Om deze reden een over-sized maaltijd eten kan leiden tot een flareup van eczeem. Eten meer volkorengranen en minder geraffineerde granen, zoals witte bloem, kan helpen beschermen tegen dit. Sommige volkoren brood bieden ook essentiële vetzuren, die kunnen helpen verminderen huidontsteking.

Brood suggesties

Als u vermoedt een koppeling tussen volkorengranen en uw eczeem symptomen dat, vraag advies van uw arts. Als tarwe heeft geen negatieve invloed op uw symptomen, 100 procent volkoren brood in gezonde, evenwichtige maaltijden opnemen. De American Dietetic Association waarschuwt tegen het kopen van brood met het label "gemaakt met hele granen,", omdat ze slechts verwaarloosbare hoeveelheden volkoren voeding kunnen bevatten. Als u tolereren geen tarwe of gluten, die is een eiwit gevonden in gerst, rogge en tarwe, verbruiken glutenvrij brood. Tarwe-vrij en Glutenvrij graan alternatieven zijn maïs, rijst, haver en quinoa.

Andere voedingsmiddelen

Voor verbeterde eczeem symptomen, de UMMC adviseert beperking van verzadigde vetten, geraffineerde voedingsmiddelen en suiker, die ontsteking kan verhogen. Gemeenschappelijke bronnen van verzadigd vet zijn rood, gebakken en verwerkte vleeswaren, hoog-vet zuivelproducten en gefrituurde voedingsmiddelen. Naast het vermijden van brood gemaakt met geraffineerde granen, vermijden instant rijst, verrijkt pasta en lage-fiber granen zoals gepofte rijst. Met name suikerrijke producten omvatten reguliere frisdranken, snoep, melkchocolade, pannenkoek siroop, gelei, jam en conventionele taarten, koekjes en taarten. Uw ideale voedingskeuzes bevatten verse groenten, gehele korrels en essentiële vetzuur bronnen, zoals noten, zaden en koudwater vissen.


gerelateerde artikelen