Vis met het hoogste eiwitgehalte

June 25

Vis met het hoogste eiwitgehalte

De meeste vis zijn goede bronnen van dieet eiwit terwijl ook het verstrekken van essentiële mineralen en hart-gezonde omega-3 vetzuren. Het is echter belangrijk om limiet inname van grotere, roofzuchtige vissen zoals haai en zwaardvis, aangezien ze hoge niveaus van kwik bevatten kunnen. Andere voedsel waarmee uitstekende bronnen van dieet eiwit omvat naast vis, kaas, bonen, mager rood vlees, zaden, gevogelte, gistextract en peulvruchten.

Tonijn

Tonijn heeft het hoogste eiwitgehalte in vergelijking met andere soorten vissen. De blauwvintonijn en geelvintonijn soorten tonijn zijn vooral hoog in eiwit, met blauwvintonijn aanbieden van 29.91 g eiwit per 100 g droge-gekookte vis en yellowfin 29.15 g, die volgens de USDA National Nutrient Database voor Standard Reference, Release 23. Lichte tonijn in blik, meestal gemaakt van een mix van geelvintonijn en gestreepte tonijn, is ook een uitstekende bron van proteïne, leveren 29.13 g eiwit per 100 gram.

Andere vissen

Naast tonijn, andere vissen met hoge eiwitgehalte, variërend van ongeveer 26 tot 29 g per portie van 100-g, omvatten: ansjovis, zalm, heilbot, snapper en tilapia. Zwaardvis en kabeljauw ook bevatten hoge hoeveelheden van dieet eiwit, elk voor ongeveer 23 g per 100 g vis. Kreeft en andere schelpdieren zijn goede bronnen van eiwitten zo goed, met kreeft 26,41 g per 100 g. garnalen en krabvlees leveren zijn andere eiwitrijke zee schaaldieren. Terwijl meestal verbruikt in kleinere hoeveelheden dan vis vlees, zijn viseieren ook zeer eiwit-dichte, het aanbieden van ongeveer 29 gram eiwit per 100 gram.

Kwikniveaus

Het is verstandig om te kiezen bij het selecteren van eiwitrijk vis om kwik blootstelling risico te beperken belangrijk. Terwijl het verstrekken van de hoogste eiwitgehalte in vis, bluefin tonijn, voornamelijk verbruikt in sushi gerechten, is geassocieerd met hoge kwikniveaus. Lichte ingeblikte tonijn, aan de andere kant, heeft terwijl het verstrekken van alleen slighlty minder eiwit dan blauwvintonijn, relatief lage niveaus van kwik, volgens de American Heart Association (AHA). Garnalen, zalm, kabeljauw en krab zijn ook laag in kwik, terwijl zwaardvis en snapper hogere hoeveelheden kwik bevatten.

AHA aanbevelingen

De AHA beveelt ten minste twee porties vis per week, kiezen meestal omega-3-rijke, lage-kwik vis zoals zalm en tonijn--die allebei ook hoog in eiwitten eten. Zwangere vrouwen en kinderen moeten met name voorzichtig te beperken van de inname van hun vis aan laag-kwik vissen en mag niet hoger zijn dan twee 6-oz. porties vis per week. Naast vis beveelt de AHA ook eten de en omega-3-eiwitrijke plantaardige voedingsmiddelen tofu, sojabonen, walnoten en lijnzaad.


gerelateerde artikelen