Rundvlees lever voedingswaarde-informatie

June 14

Rundvlees lever voedingswaarde-informatie

"Eet je lever, het is goed voor je," kan worden het understatement aller tijden. In 1934, drie artsen won de Nobelprijs voor de Fysiologie of Geneeskunde voor het ontdekken van dat lever met succes behandeld pernicieuze anemie. Hieruit blijkt de voedingswaarde beschikbaar via één portie rundvlees lever. Naast het ijzer waardoor bloedarmoede, is rundvlees lever een rijke bron van vitamine A, vitamine B en zink. Helaas, het is ook zeer hoog cholesterolgehalte.

Macronutriënten

Een 3-ounce portie gestoofd rundvlees lever heeft 162 calorieën. Hetzelfde gedeelte levert ook 24.7 gram compleet eiwit, die 54 procent van de vrouwen en 44 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid mannen is. Met slechts 4,5 gram totale vetgehalte, kan een portie rundvlees lever passen in uw dagelijkse inname van vet. Het probleem is inhoudelijk van cholesterol. Deze portie bevat 337 milligrammen van cholesterol, die hoger ligt dan een hele dag aanbevolen inname van cholesterol. De American Heart Association adviseert beperking van cholesterol tot minder dan 300 milligram per dag.

Vitaminen

Rundvlees lever is een rijke bron van vitamine A, waardoor dat het helpt gezond houden van uw ogen, de huid en het immuunsysteem. Een 3-ounce portie bevat 26,957 internationale eenheden, of bijna 700 procent van uw aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Hetzelfde gedeelte levert meer dan de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van folaat en vitaminen B-6 en B-12. Folaat is vooral belangrijk voor vrouwen omdat het voorkomt geboorteafwijkingen gevormd in het eerste trimester van de zwangerschap. Vitamine B-6 helpt produceren serotonine, dat stemmingen en uw slaapcyclus regelt, en vitamine B-12 is essentieel voor zenuwen en rode bloedcellen.

Mineralen

Rundvlees lever staat bekend als een bron van ijzer en voor goede reden. Een 3-ounce portie leveringen 31 procent van de vrouwen en 70 procent van de mannen aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Ijzer in rode bloedcellen helpt zuurstof door je lichaam transporteren. Zonder een voldoende aanbod verhoogt uw risico van ontwikkelingslanden ijzer-deficiëntie bloedarmoede. Ijzer heeft ook andere rollen in uw hele lichaam, met inbegrip van ondersteuning van uw stofwisseling en het immuunsysteem. Lever is een rijke bron van zink, met een dienst leveren 56 procent van de vrouwen en 41 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid mannen. Zink is ook essentieel voor een gezond immuunsysteem en het helpt reguleren van DNA.

Overwegingen en voorbereiding

De vorm van vitamine A krijg je van de lever kan worden giftig als je te veel eet, dus je moet niet meer dan 10.000 internationale eenheden dagelijks consumeren. Ondanks haar voedingswaarde, met zo veel vitamine A en cholesterol, moet de consumptie van rundvlees lever worden beperkt. Lever voor te bereiden door het spoelen onder koud water. Na het drogen, het baggeren in een beetje bloem en bak het in olijfolie. Afhankelijk van de dikte van de lever, moet niet duurt meer dan een paar minuten aan elke kant. Wees voorzichtig niet overcook van het vlees, omdat het al snel moeilijk wordt. Nadat u de lever uit de koekenpan, leg zoutloos rundvlees bouillon en rode wijn azijn in de pan, schrapen van de bruine stukjes en serveer het over de lever.

Gelieve dit gedeelte verwijderen

Gelieve dit gedeelte verwijderen


gerelateerde artikelen