Pijn in mijn tand bij wandelen of hardlopen

July 24

Pijn in mijn tand bij wandelen of hardlopen

Tand pijn tijdens het wandelen of hardlopen kan worden veroorzaakt door verschillende gebitsproblemen. Anytime u mondelinge pijn bij impact van je voet raken van de grond ondervindt, maak een afspraak met uw tandarts. Als er geen probleem wordt gevonden, is een sinus-infectie zeer waarschijnlijk de oorzaak van de pijn.

Identificatie

Een holte kan leiden tot gevoeligheid op uw tand, die kan worden gevoeld als een schok van pijn tijdens het wandelen of hardlopen. Holten gaan soms onmerkbaar, maar in de ernstige stadia, de tand zal pijn doen en het kan moeilijk zijn om eten of drinken iets dat is warm of koud. Een zichtbaar gat mogen aanwezig zijn. Een gebroken tand kan ook pijn veroorzaken tijdens het wandelen of joggen. Een gebroken tand zichtbaar zijn of het kan voelen gekartelde tegen je tong. Parodontitis veroorzaakt ontsteking, dat maakt tanden gevoelig, maakt die het tandvlees inschrijving en bevordert slechte adem. De kracht van je voet raken van de grond, vooral als je tanden slijpen, kan mondelinge ongemak veroorzaken, hebt u een van deze voorwaarden. Een acute sinus-infectie kan ook uw bovenkaak en tanden pijn terwijl het veroorzaken van pijn rond je wangen, neus, voorhoofd en ogen. Verstopte is ook gemeen met sinus infecties.

Oorzaken

Slechte mondhygiëne is de oorzaak van Holten en Parodontitis. Tandbederf kan een tand-einde maken. Nuttigen van de suikers en zetmeel maakt bacteriën van plaque produceren zuur dat aanvallen van het tandglazuur. Dit zuur vernietigt het tandglazuur, wat tot Holten leidt. In parodontitis veroorzaakt de vrijlating van bacteriële toxines en uw lichaamseigen immuunsysteem reactie een uitsplitsing van bot- en bindweefsel. Sinus infecties worden meestal veroorzaakt door virale infecties, zoals een verkoudheid; bacteriële en schimmelinfecties kunnen echter ook sinus infecties veroorzaken.

Behandeling

Als een holte aanwezig is, kan een eenvoudige vullen de pijn die u ondervindt tijdens het gebruik en wandelen vaststellen. In meer ernstige gevallen, kan een wortelkanaalbehandeling nodig zijn. Als uw tand is gebarsten, worden vullingen meestal gebruikt om te bevestigen de spleet tenzij de breuk ernstig genoeg zijn is dat de wortel is beschadigd. Als de wortel van uw tand is blootgesteld of beschadigd is, wordt een wortelkanaalbehandeling kale zenuwen verwijderd. Een gebroken of gebarsten tand moet meestal een krans om normaal te functioneren. Parodontitis wordt behandeld met schalen en wortel planning. Schalen omvat het verwijderen van tandsteen boven en onder de tandvleeslijn; planning van de wortel verwijdert ruwe plekken op de wortel van de tand. Hebt u een sinus-infectie veroorzaakt door een bacterie of een schimmel, zal dan een antibioticum of antimycoticum worden voorgeschreven. Anders kunnen ademen in de stoom van een warme douche en veel water drinken helpen verlichten de symptomen van een sinus-infectie.

Overwegingen

Borstelen van uw tanden tweemaal daags met een fluoride tandpasta en regelmatig flossen kunnen sterk verminderen uw kans op het ontwikkelen van Holten en Parodontitis. Regelmatig professionele tandheelkundige reinigingen en examens kunnen ook verminderen uw risico op deze problemen. Was uw handen regelmatig tijdens koude en griep seizoen om uw risico van een sinus-infectie te verminderen.


gerelateerde artikelen