Baby mond ziekten

August 5

Baby mond ziekten

Mond infecties en ziekten zijn vaak voor bij zuigelingen en peuters. Hoewel pijnlijk en ongemakkelijk, de meest voorkomende voorwaarden zijn onschadelijk en niet lang. Ouders moeten contact opnemen met een arts, wanneer deze infecties interfereren met het vermogen van een kind om te eten en goed slapen. Preventieve maatregelen zijn beschikbaar om te minimaliseren van de verspreiding van deze infecties, en ouders rechtsmiddelen om verlichting van de symptomen kunnen beheren.

Hand-, mond- en klauwzeer

Hand, mond- en klauwzeer van HFMD is een virale infectie vaak voor bij zuigelingen bij kinderen. Het virus veroorzaakt koorts en pijnlijke blaren op de tong, het tandvlees en de binnenkant van een baby's wangen. Deze zeer besmettelijke ziekte is moeilijk te bevatten, omdat vaak een uitslag op de palmen en de zolen van de handen en voeten, maar slechts één verschijnt of twee dagen na de blaren en koorts hebben ingeleid en vaak nadat zij begonnen te verdwijnen. Volgens de Centers for Disease Control en preventie of CDC, kunnen mensen HFMD verspreid door direct contact met het virus via het speeksel, niezen en hoesten afscheidingen en besmette ontlasting.

Frequent handen wassen en grondige reiniging van vuile oppervlakken, kinderspeelgoed en bevuilde items is de beste verdediging tegen dit virus. De behandeling bestaat uit rust, hydratatie, en ibuprofen of Tylenol desgewenst voor verlichting van pijn.

Spruw

Spruw is een gemeenschappelijk kind infectie veroorzaakt door een overvloed aan een natuurlijke gist aanwezig in elke één bekend als candida albicans. Wanneer een zuigeling immuunsysteem als gevolg van fysieke onvolgroeidheid of ziekte verzwakt, overgrows en candida infecties, zoals spruw, luieruitslag, of een vaginale infectie veroorzaakt in meisjes. Baby's met spruw ontwikkelen gebarsten mond hoeken en witte kwark net als patches op hun lippen, tong en de binnenkant van hun wangen. Deze patches kunnen veroorzaken pijn die met het eten interfereren kan.

Behandeling hangt af van de zuigeling leeftijd, volgens «««KidsHealth.org, en antischimmel crèmes evenals de invoering van de "goede bacteriën" in het lichaam via yoghurt met lactobacilli kan bevatten. Ouders moeten de inspanningen om te houden van de flessen en tepels schoon en droog te vermijden herinfectie totdat de lijster geleegd.

Mondelinge Herpes

Het herpes simplexvirus of HSV is verantwoordelijk voor de pijnlijke koortsblaasjes die worden weergegeven op de lippen, tong, gezicht en dak van de mond bij veel zuigelingen. De symptomen kunnen omvatten een low-grade koorts en zuigelingen duiden vaak pijn door huilen of moeilijk eten en slapen. Herhaling is gemeenschappelijk en blaren genezen meestal binnen een week. Het is buitengewoon moeilijk om te voorkomen dat mondelinge herpes, zoals het verspreidt zich als volwassene besmette een baby, kussen als een baby met een verontreinigde gebruiksvoorwerp eet of besmet speelgoed monden. Volgens «««DentalResource.org omvatten behandelingsopties antivirale crèmes om te helpen met het verkorten van de grootte en de duur van de koortslip, rust en hydratatie, en ibuprofen of Tylenol voor de pijn.


gerelateerde artikelen