Man Versus vrouwelijke adolescente sociale ontwikkeling

July 18

Man Versus vrouwelijke adolescente sociale ontwikkeling

Jongens zullen jongens en meisjes zullen meisjes--in het algemeen natuurlijk--als het gaat om variaties in sociaal gedrag tijdens de adolescentie. Beide geslachten ervaring veel veranderingen in de sociale groei tijdens de overgang van ongeveer zes jaar, die van rond de leeftijd van 12 tot en met 18 van kindertijd naar volwassenheid duurt.

Sociale activiteiten

Sociale activiteiten van adolescente jongens de neiging om het centrum rond actiegerichte tijdverdrijf, zoals schieten manden of spelen van videogames, terwijl meisjes verkiezen om intieme gesprekken met hun vrienden, verklaart de American Psychological Association in een publicatie getiteld "Ontwikkelingslanden adolescenten." Meisjes worden opgevoed als "up close and personal," dus het is natuurlijk voor hun sociale interacties worden gebaseerd op verbale uitwisselingen. Wanneer jongens met hun vrienden praten, zijn onderwerpen van discussie over het algemeen gekoppeld aan de activiteit bij de hand.

Beste vrienden en lichamelijke intimiteit

Meisjes zijn vaker dan jongens hebben een BFF. De kansen zijn de term "best friends forever" een verkeerde benaming, sinds afsluiting is vrienden kunnen vaak veranderen. In tegenstelling tot jonge adolescente jongens, meisjes kunnen perfect zich thuis voelen knuffelen en hand in hand met goede vrienden. Zelfopenbaring en delen zijn kostbare onderdelen van een vriendschap voor adolescente meisjes; jongens verkies te houden van hun persoonlijke problemen en gevoelens naar zichzelf, wijst op de website van de Universiteit van Arizona, Tucson. Meisjes bereiken hun vrienden wanneer gevoel benadrukt, terwijl jongens verkiezen om alleen te zijn. Het is mogelijk dat een 12-jarige meisje graag met haar familieleden te praten over haar relaties, terwijl de jongens zijn meer geneigd te zijn strakke lipped over het onderwerp is. Meisjes zijn ook meer geneigd om te lijden van emotionele pijn wanneer een vriendschap eindigt.

Diversen verschillen

Adolescente meisjes zijn comfortabel een leraar om hulp te vragen voor een probleem of de toewijzing en geniet van een positieve verbinding met een leraar. Jongens, aan de andere kant, kunnen uit de weg vraagt om begeleiding uit angst dat zijn collega's zal denken dat hij is "zuigen" of pesten hem over het feit dat "teacher's pet." Jongens doen hun best om te sturen duidelijk van oogcontact, terwijl meisjes verkiezen te worden keek recht in de ogen--bij voorkeur van een lachend gezicht. Meisjes die pesten vaak heb veel vrienden en halen op iemand die ze kennen. Jongen pestkoppen mogelijk eenlingen die niet veel vrienden hoeft. Jongens zijn meer geneigd zijn om verbaal of fysiek aanvallen iemand die ze niet kennen.

Overeenkomsten

Adolescente meisjes en jongens hebben in ieder geval één ding gemeen wanneer het gaat om sociaal gedrag--ze meestal naar leeftijdsgenoten in een zoektocht naar vrijheid graviteren. Adolescente jongens en meisjes allebei waarde vrienden zij achten te zijn betrouwbaar, loyaal en eerlijk verklaart artikel van de American Psychological Association. Als meisjes express sommige jongens het belang van kunnend aan hun vrienden te praten over hun diepste gedachten en gevoelens, hoewel het niet lijkt te zijn de norm.


gerelateerde artikelen