Wat Is de rol van de BMI in amenorroe?

February 20

Wat Is de rol van de BMI in amenorroe?

De index van de lichaamsmassa is een berekening die gebruikmaakt van uw lengte en gewicht om te categoriseren van uw gewicht. Uw BMI kan worden een nuttig richtsnoer van hoe uw lengte en gewicht zich tot elkaar verhouden, echter het is niet de enige indicator als u op een gezond gewicht voor je lengte. Bij vrouwen kunnen de aanwezigheid of afwezigheid van hun maandelijkse periode een indicator voor een gezond gewicht.

Body Mass Index

Je BMI is berekend op basis van uw lengte en gewicht. BMI doet niet rekening houden met uw geslacht of hoeveel vetvrije massa of lichaamsvet hebt, maar het kan u een ruwe schatting van een ideaal gewicht voor iemand uw hoogte. Voor het berekenen van uw BMI, Verdeel uw gewicht in ponden door het kwadraat van je lengte in inch en vermenigvuldig het resultaat met 703. Een BMI van 18,5 of hieronder is ondergewicht. Een normaal gewicht, BMI tussen de 18,5 ligt en en 24.9. Als uw BMI tussen de 25 en de 29,9 ligt, bent u in de categorie overgewicht. Een BMI groter dan 30 wordt beschouwd als zwaarlijvig.

Amenorroe

Amenorroe is de afwezigheid van uw menstruatie. Als u nog nooit een periode gehad, is dat de primaire amenorroe. Als u normale perioden die voorafgaan aan hebt gehad en je menstruatie stop gedurende zes maanden of langer, hebt u secundaire amenorroe. Amenorroe kunnen normale met zwangerschap, borstvoeding of bepaalde soorten geboortebeperking. Uw gewicht kan echter invloed hebben op je menstruatie ook. Als je zwaarlijvig bent, kunnen je menstruatie onregelmatig worden. Als je ondergewicht en uw lichaamsvet percentage tot minder dan 17 procent daalt, kunnen je menstruatie stoppen.

Lichaamsvet

Als uw BMI wordt beschouwd als ondergewicht en je menstruatie is gestopt, wellicht u niet genoeg lichaamsvet ter ondersteuning van de menstruatie. Als u een afstand loper of zwemmer bent, kan Word je amenorrheic zo goed. Een van de risico's van amenorroe te wijten aan ondergewicht of oefenen is overdreven dat je lichaam niet actief werkt mogelijk op het versterken van uw botten gedurende deze tijd.

Waarschuwingen

Zie uw vrouw zorgverzekeraar als je meer dan twee rustperioden mist. Uw zorgverzekeraar zal controleren voor zwangerschap en labs Controleer hormoonniveaus kan trekken. Bent u ondergewicht als gevolg van een eetstoornis, dient u adviseren. Uw arts kan voorschrijven oestrogeen ter bescherming van je botten en kunt u uw menstruatie regelmatig.


gerelateerde artikelen