Wat moet een onzekere tiener?

June 5

Wat moet een onzekere tiener?

Gewoon omdat je tiener zoon graag opscheppen over zijn honkbal vaardigheden of zegt dat hij de "beste" voetbalspeler in zijn rang, betekent het niet dat hij niet eigenlijk onzeker. Tussen de nieuwe lichaam wijzigingen die puberteit luidt en de meer competitieve karakter van de middelbare school, gevoelens van ontoereikendheid en onzekerheid zijn gemeenschappelijk, volgens het Amerikaanse ministerie van onderwijs. U kunt helpen uw tiener te vertrouwen en veiliger voelen door het nemen van de tijd om te praten met uw zoon en hem laten zien hoeveel u werkelijk geeft om zijn welzijn.

Kansen om te slagen

Terwijl u uw tiener zoon om te concurreren op de varsity honkbalteam kunt, get straight A's in alle geavanceerde plaatsing klassen en de school als de klasse president leiden, is niet elke activiteit stelt van uw kind voor succes. Hoewel u niet mag laten angst en onzekerheid heersen van uw tiener van de wereld, duwen hem doelbewust in alleen klassen of activiteiten die overdreven moeilijk zelfs nog meer onzekerheid fokken kunnen. In plaats daarvan aanmoedigen uw tiener om te slagen in de gebieden die hij samen met geniet een paar die uitdaging zijn groeiende capaciteiten. Bijvoorbeeld, als uw tiener geniet van tekening, meld hem voor een kunst-klasse in uw lokale museum. Zien dat hij kan slagen in iets dat hij geniet kunnen vertrouwen op te bouwen en maken van uw tiener voelen minder onzeker over zijn capaciteiten.

Liefde

De onvoorwaardelijke liefde die een ouder biedt kan helpen jonge tieners zekerheid in zichzelf en hun relaties. Terwijl uw zoon kan niet lovey-dovey lijken of wilt de knuffels die uw dochter hunkert, moet hij nog de veiligheid van een positieve ouder-kindrelatie. Uw tiener moet weten dat hij deel van de familie uitmaakt en dat zowel u als hij emotioneel worden geïnvesteerd in uw relatie, stelt Steven Stosny in de "Psychologie vandaag." Geen korting van uw tiener zoon noodzaak om te horen dat je van hem houdt gewoon omdat hij niet uw "little boy" meer. Grote kinderen moeten kunnen voelen veilig gehouden net zo veel als de pint-sized degenen doen.

Betrokkenheid

Als uw tiener voelt zich onzeker over zijn leven op school of denkt dat u niet schelen wat hij tijdens de dag doet, maak jezelf presenteren en doe mee in zijn onderwijs. Hoewel het was zeker gemakkelijker om uw kind veilig over uw betrokkenheid bij schoolactiviteiten voelen toen hij jonger was, en mogelijkheden zoals het lezen aan de preschool klasse of chaperoning van de derde graad Valentine's Day partij overvloedig waren, kunt u nog steeds deelnemen de educatieve omgeving in de Midden- en middelbare school jaren. De Amerikaanse Academie van pediatrie (AAP), op de website van hun gezonde kinderen, suggereert dat ouders zelf te via de organisatie van een ouder-leraar betrekken of maak een punt van gesprek met de leraren zoveel mogelijk. Uw betrokkenheid bij uw zoon onderwijs kan helpen hem om zich over hoe interesse dat u zijn in zijn leven en steun hem in de academische proces veilig voelen.

Lof

Hoewel uw zoon kan een front dat hij een macho mini man of het geruisloos en krachtig type die heeft geen aan om het even wat van iemand behoefte is opgemaakt, moet hij nog lof van u horen. De AAP beveelt aan dat ouders lof van hun tiener prestaties, alsmede de inspanningen die zij maken. Uw tiener jongen prees kan hem gaan van onzekere naar vertrouwen en trots helpen. Bijvoorbeeld, als uw tiener gevoel is onvoldoende als het gaat om zijn honkbal vaardigheden, vertel hem wat een grotere hitter hij is of lof zijn inspanningen goed samenwerken met de andere kinderen.


gerelateerde artikelen