Gracilis spier pijn doet als je voetballen

July 26

Gracilis spier pijn doet als je voetballen

De musculus gracilis is een van de vijf adductor spieren die deel van de lies uitmaken, het bot van het bekken verbinden met de knie. Te voetballen kan leiden tot spanningen of tranen om de spier, die wordt meestal gevoeld meer als actief. Raadpleeg uw arts als u een blessure moet in uw lies spieren voor diagnose en behandeling.

Identificatie

De musculus gracilis heeft verschillende functies kunt gebruiken bij het verplaatsen van uw been. Het staat u om te buigen en draaien van uw knie en beweegt ook uw dij op uw heup. De meeste verwondingen aan de musculus gracilis gerelateerde zijn spier stammen of tranen. Adductor stammen zijn vooral voor bij voetballers. Lies verwondingen invloed op van 10 tot en met 18 procent van de voetballers, volgens de American Academy of Family Physicians. Tweeënzestig procent van deze Lies verwondingen zijn adductor stammen.

Gracilis spierspanning

Als u pijn in uw gracilis spier ervaart, is een stam waarschijnlijk de boosdoener. Spier stammen zijn gecategoriseerd in drie niveaus, met wisselende ernst. Voor een rang-1 gracilis spierspanning, je zal het gevoel van ongemak in de innerlijke dij, maar dit ongemak kan alleen worden gevoeld nadat u stopt met de oefening, wanneer uitgevoerd of bij het wijzigen van de richtingen. Met rang 2 en rang-3 stammen zul je een scherp of ernstige pijn wanneer de gracilis spier tranen. Wandelen wordt beïnvloed, en hardlopen is pijnlijk.

Andere oorzaken

Hoewel de meeste gracilis pijn gevoeld wanneer spelen voetbal een spierspanning is, zou het moeilijk te achterhalen van het exacte Lies letsel kan zijn. Ontsteking van de adductor spieren kan leiden tot moeite met lopen, vooral sprinten en veranderende richtingen, die vaak worden uitgevoerd in voetbal. Osteitis pubis of een schaambeen stress letsels, kan ook pijn veroorzaken in de spier gracilis. Met een blessure van schaambeen stress zul je Lies pijn bij het hardlopen of kraken. Andere potentieel, maar minder waarschijnlijk, oorzaken zijn onder andere een hernia, stress fracturen of bursitis.

Behandeling

Raadpleeg uw arts als u merkt dat eventuele pijn in uw spieren gracilis. Grade-3 spier stammen vereisen dringende medische verzorging. Andere spier tranen mogelijk krukken of echografie therapie vereist. Voor minder ernstige pijn, gebruiken de rijst methode-- of rust, ijs, compressie en elevatie--voor behandeling. Strekken voordat u voetballen kunt u vermijden gracilis verwondingen. Over-the-counter pijnstillers kunnen helpen verlichten van je pijn. Uw arts kan voorschrijven van fysiotherapie, afhankelijk van de omvang van uw letsel.


gerelateerde artikelen