Wat Is de haver stro?

September 26

Wat Is de haver stro?

Haver stro klinkt als een product boeren aan vee voeden kunnen, maar het is eigenlijk een deel van dezelfde plant waaruit havermout komt en is gebruikt in de volksgeneeskunde ook wat voedsel. In de Middeleeuwen, haver stro werd aangeprezen als een brain-booster, en meer recentelijk haver stro extract bijvoederen van de seksuele verhoging heeft gebracht. Aangezien zeer weinig studies hebben onderzocht haver stro voor deze en andere vorderingen, wees voorzichtig met het vóór de toevoeging van extracten van de haver stro aan uw dieet.

Identificatie

De volwassen haver plant produceert de korrel je als haver weet, vaak gepromoot als een levensmiddel dat cholesterol kan verlagen. Haver stro, echter is het groen, onrijpe deel van de plant, beide laat stengels en wordt verkocht als Avena sativa, groene haver of wild oat uittreksel. U vindt het in sommige health food winkels en op het Internet als poeder, SAP, tinctuur of als thee.

Effecten op gedrag- en stemmingsstoornissen

Haver stro is gebruik, zoals een gedrags agent uit tenminste de middeleeuwen dateert. Wild oat extract heeft de mogelijkheid om de effecten van twee enzymen die zijn gekoppeld aan depressie de dezelfde manier waarop die sommige voorschriftmedicijnen doen verminderen. Onderzoekers in Zwitserland studieresultaten in "Fytotherapie onderzoek" gepubliceerd in oktober 2009 waaruit bleek dat een extract van wild groene haver minder stress en verbeterd socialisatie gedrag bij ratten. Één van de slechts andere studies te onderzoeken haver stro van effecten op de stemming werd gesponsord door een bedrijf dat een commerciële haver stro-product produceert. De dubbel-blinde studie, gepubliceerd in het "Journal van alternatieve en complementaire geneeskunde" in mei 2011 bleek enkele verbeteringen in cognitieve prestaties in gezonde proefpersonen zoals gemeten door kwantitatieve hersenen mapping technologie.

Seksuele verhoging

In de 19e eeuw vermelde de Duitse farmacopee Avena sativa als afrodisiacum. Allermeest naar de commerciële producten op de markt gebruik vandaag haver stro alleen of in combinatie met andere kruiden zoals saw palmetto voor seksuele prestaties, beweren haver stro werken door het verhogen van de hoeveelheid testosteron in het bloed. Veel van de hedendaagse onderzoek voor dergelijke claims is uitgevoerd door het nonaccredited Institute for Advanced Study van menselijke seksualiteit in San Francisco. Een van de dubbel-blinde, placebo-gecontroleerde proeven van het Instituut van 75 mannen en vrouwen zogenaamd gevonden haver stro verbeterde seksuele ervaring voor mannen, maar niet voor vrouwen. Een apart instituut studie testen hun haver stro product op machteloze mannen vond een gedeeltelijke reactie op behandeling.

Stoppen met roken

Enig bewijs in de jaren 1970 aangegeven dat haver stro kan nuttig zijn in het helpen van rokers om te stoppen, met inbegrip van een verslag, gepubliceerd in het tijdschrift "Nature," van een Ayurvedische arts in India die zowel opium en sigaret verslaving met haver stro met succes behandeld. Echter, andere studies sinds hebben toonde negatieve of gemengde resultaten, zoals een dubbel-blinde studie gepubliceerd in het "International Journal van klinische farmacologie en Biophamacy" in oktober 1976, demonstreren Avena sativa had geen effect op de zware rokers maar matige effecten op het helpen van lichte rokers doorbreken van de gewoonte.


gerelateerde artikelen