De emotionele ontwikkeling van pre adolescenten

October 16

De emotionele ontwikkeling van pre adolescenten

Pre-adolescentie is een uitdagende tijd voor alle gezinsleden. Benjamins, of "tweens," ervaring van de turbulente emoties van de tienerjaren, maar hebben de neiging te ontbreken de looptijd die oudere tieners ontwikkelen. Ze willen de onafhankelijkheid en vrijheid, maar geen van de zoet vonnis. Ouders moeten zich herinneren dat dit een normale ontwikkelingsfase, en blijft consistent over regels en verwachtingen zelfs hun kinderen stellen en erop aandringen dat zij worden behandeld als volwassenen.

Referentiegroep

Pre-adolescente kinderen vormen van sterke vriendschappen met elkaar en zijn meestal loyaal aan hun peer-groep. Dit betekent een verandering, zoals kinderen hun focus te van hun gezinnen aan hun vrienden verplaatsen. Ouders en zorg gevers moeten begrijpen dat dit normale emotionele ontwikkeling, en dat pre-adolescente kinderen nog steeds liefde en moeten de familie, maar zal actief streven naar erkenning van peer. Bijvoorbeeld, kunnen ze zeer boos als ze niet mogen te kleden in dezelfde stijl als hun vrienden. In "Begrip vroege Adolescent zelf en identiteit," schrijven Thomas M. Brinhaupt en Richard P. Lipka dat er gedurende deze tijd van het leven en met collega's die kinderen over sociale en groep conformiteitscertificaten, integratie en uitsluiting leren.

Individualiteit

Pre adolescenten hebben een sterke wens om het doen gelden van individualiteit en onafhankelijkheid. In "Gezinnen Matter," herinneren deskundigen bij de Universiteit van Delaware coöperatieve extensie ouders in de Fact Sheet, "Adolescent ontwikkeling en gedrag: wat te verwachten" dat dit bij kinderen starten om te betogen met ouders over regels, timemanagement en persoonlijke netheid. Meisjes kunnen beginnen met het nemen van een lange tijd in de badkamer als ze schijnbaar geobsedeerd door hun uiterlijk; jongens, aan de andere kant, weerstaan meestal wassen hun haar of het wijzigen van hun kleren. Deze gedragingen verwarrend kunnen zijn voor ouders, maar zijn normale reacties op hun veranderende lichaam, geest en emoties.

Sterke emoties

Pre adolescenten ervaren sterkere emoties dan kinderen, en emoties sterker zal krijgen tijdens de adolescentie. De Universiteit van Alabama's ouderschap bijstandslijn adviseert tegen schelden of shaming Benjamins, kinderen en tieners wanneer ze sterke emoties uiten. Wanneer emoties hoog tijdens een onderhandeling met uw pre-tiener lopen, is het vaak nodig om een pauze nemen dus beide partijen kunnen afkoelen, dan opnieuw het gesprek later. Benjamins moeten weten dat it's okay to sterke emoties ervaren, en ouders moeten model passende manieren emoties uit te drukken. Benjamins en tieners die leren dat ze moeten verbergen of proberen om te negeren hun emoties zijn meer vatbaar voor depressie en angst.

Stemmingswisselingen

Pre adolescenten zijn gevoelig voor stemmingswisselingen en touchiness. Het ene moment zijn ze lachen en genieten van uw bedrijf, het volgende moment in tranen of stampen uit in woede. Het is belangrijk voor ouders om te onthouden dat dit normaal is en niet te persoonlijk nemen. De Universiteit van Alabama's ouderschap bijstandslijn stelt ouders moedigen hun pre tieners om te beginnen met het bijhouden van een dagboek. Dit is een goede manier om hun gedachten en emoties te organiseren en een nuttig instrument door de adolescent jaren zal blijven.


gerelateerde artikelen