Hoge koorts en borst congestie in een kind

December 26

Hoge koorts en borst congestie in een kind

Een kind met een hoge koorts en borst congestie waarschijnlijk heeft longontsteking, een infectie van het longweefsel. Volgens Nelson's kindergeneeskunde treft longontsteking ongeveer 10 procent van de kinderen boven de leeftijd van 2. Wereldwijd is longontsteking tweede slechts aan diarree in termen van infecties die jeugd dood veroorzaakt. Krijg onmiddellijke medische aandacht voor uw kind als hij een hoge koorts en borst congestie heeft.

Oorzaken

Longontsteking bij kinderen wordt meestal veroorzaakt door een bacterie en de bacterie streptococcus pneumoniae is de meest voorkomende oorzaak. Andere gemeenschappelijke infecties, longontsteking in deze leeftijdsgroep omvatten Chlamydia pneumoniae en Mycoplasma pneumoniae. Vanwege het universele immunisatie in Amerika is longontsteking als gevolg van Haemophilus influenzae nu zeldzaam. Virussen kunnen ook leiden tot longontsteking; de meest voorkomende zijn de respiratoire synctial virus en het influenzavirus. Schimmels kunnen longontsteking veroorzaken bij kinderen met een gebrekkig immuunsysteem.

Symptomen

Vaak hebben kinderen met longontsteking hoest. Afhankelijk van de leeftijd van het kind, hij kan of kan niet hoesten van slijm. Een hoge koorts met koude rillingen is meestal als gevolg van een bacteriële infectie, terwijl een virale longontsteking meestal milder koorts veroorzaakt. Getroffen kinderen kunnen ook ademloos en knorrend of piepende geluiden als ze te adem proberen kunnen maken. Kinderen met longontsteking kunnen ook buikpijn, diarree en braken hebben.

Diagnose

De diagnose longontsteking wordt gesteld door een arts na een zorgvuldig onderzoek. Artsen gebruiken een stethoscoop om te luisteren naar de longen en mogelijk te horen van de congestie. Terwijl dit meestal voldoende is voor de diagnose van longontsteking, vragen artsen meestal voor een röntgenfoto om te bepalen van de ernst en de omvang van de infectie. Naast deze tests, kan uw kind arts neemt een monster van het bloed of sputum om te proberen een bacteriecultuur. Hierdoor zal hem te identificeren voor de exacte bacteriën veroorzaken van infectie en het beste antibioticum te gebruiken tegen.

Behandeling

De belangrijkste behandeling voor longontsteking is antibiotica. Het type antibiotica nodig is afhankelijk van de ernst van de infectie en het type van infectie. Kinderen die ernstig ademloos of gedehydrateerde worden vaak een ziekenhuis opgenomen. Milde gevallen van longontsteking kunnen worden behandeld met orale amoxicilline of azithromycine. In ernstiger oorzaken, worden intraveneuze antibiotica met drugs zoals ceftriaxone gebruikt. Sommige studies hebben aangetoond dat mondelinge zink kunt de snelheid van herstel.


gerelateerde artikelen