Hoest klinkt als vloeistof in de borst na het lopen

June 18

Hoest klinkt als vloeistof in de borst na het lopen

Ga voor een run kan duidelijk uw geest, uw spieren versterken en calorieën verbranden, maar soms u misschien het gevoel erger na het lopen in plaats van beter. Een natte hoest is onaangenaam en ronduit irritant, maar het is niet noodzakelijkerwijs een teken van een ernstige medische aandoening. U zou kunnen krijgen uw hoest post-exercise om weg te gaan op zijn eigen. Als het aanhoudt, is een bezoek aan de dokter in orde.

Oorzaken

Als u voelen of horen wat lijkt vocht of slijm met elke hoest, heb je wat heet een productieve hoest. Waarschijnlijk hebt u slijm in uw luchtwegen, die uw lichaam probeert te verdrijven opgesloten. Een productieve hoest kan worden veroorzaakt door de verkoudheid, griep of een sinus-infectie. Running maakt je sneller ademen zodat het verder slijm beklede airways irriteren kan. Een hoesten pasvorm kan ook optreden als u oefening geïnduceerde astma hebben. Chronische bronchitis veroorzaakt ook productieve hoest, vooral na de uitoefening, maar volgens de Amerikaanse National Library of Medicine, moet u een hoest op de meeste dagen van een termijn van drie maanden te worden gediagnosticeerd met chronische bronchitis.

Lopende Routines

Zelfs als je alleen na het lopen hoesten, kan je verstopte gevoel voor minstens een paar dagen, wanneer je lichaam de strijd uit een infectie. Ophangen van uw loopschoenen voor zolang de congestie duurt; volgens de Mayo Clinic is het over het algemeen veilig uit te oefenen als je koude symptomen hierboven de nek, hoofdpijn als een runny neus, maar eventuele congestie rust garandeert. Zodra uw borst duidelijk voelt, u kunt raken de stoep weer, maar het is verstandig om het verminderen van de intensiteit en de duur van uw run voor de eerste paar dagen. Als uw hoest wordt veroorzaakt door een chronische probleem, moet u praten met uw arts over oplossingen die zal lopen gemakkelijker voor u.

Behandeling voor af en toe hoest

Het beste ding om te doen als je hebben een productieve hoest die wordt veroorzaakt door een verkoudheid of andere infectie van de luchtwegen is dat het slijm proppen. Hoesten zo veel als je kunt; uw arts kan adviseren dat u nemen een slijmoplossend, die verdunt het slijm en maakt het gemakkelijker te hoesten. Misschien vindt u ook dat het uitvoeren van een luchtbevochtiger het slijm ook lost. Ook moet u voor de behandeling van de infectie die wordt veroorzaakt door de hoest. Rust en drinken vloeistoffen zijn over het algemeen alles wat nodig voor het opruimen van deze infecties, hoewel in ernstige gevallen kan uw arts antibiotica voorschrijven.

Behandeling van chronische hoest

Wanneer u klaar bent met elke lopen hoesten, moet u meer dan rest voor de behandeling van het onderliggende probleem. Als je de diagnose met chronische bronchitis of oefening geïnduceerde astma, kan uw arts adviseren u een inhaleertoestel genoemd een bronchodilatator, die verwijdt van je longen, dus je gemakkelijker ademen kan. Als u chronische bronchitis hebt, de arts misschien ook adviseren u werkt met een AdemhalingsTherapeut of oefenen van bepaalde ademhalingstechnieken. U hoeft niet op te geven waarop wordt uitgevoerd, omdat oefening kan de longen te versterken en verbeteren van uw conditie. Als astma te wijten is, misschien vindt u dat een gedegen warming-up, doet ademen door je neus of alleen met warme temperaturen helpt voorkomen dat een post uitvoeren productieve hoest.


gerelateerde artikelen