Abner Doubleday, de uitvinder van honkbal

May 24

Abner Doubleday, de uitvinder van honkbal

Voor vele jaren, Abner Doubleday werd gedacht dat hebben uitgevonden honkbal, al is het echte verhaal achter deze man betrokkenheid in Amerika's favoriete tijdverdrijf niet zo knippen en droog. "Abner Doubleday niet uitgevonden honkbal," zegt Harold Peterson in zijn boek 1973 "de Man die uitgevonden honkbal." "Baseball uitgevonden Abner Doubleday."

Militaire geschiedenis

Abner Doubleday van lange en volbracht militaire geschiedenis begon toen hij studeerde af van West Point Military Academy in 1842 en nam een post in de artillerie-infanterie. Hij vocht in de Mexicaanse en Seminole Indiaanse oorlogen en Arlington National Cemetery credits hem met vuren die de eerste Unie Fort Sumter beschoten nadat het werd aangevallen, signalering van het begin van de burgeroorlog. Doubleday ging naar het bereiken van de rang van generaal-majoor, vechterij en toonaangevende Noordelijke soldaten in Gettsyburg, Antietam, Fredericksburg en tweede Bull Run. Nadat u zich terugtrekt, schreef hij de boeken "Herinneringen van Fort Sumter en Moultrie in 1860-61," en "Chancellorsville en Gettysburg." Doubleday overleed in 1893 en werd begraven in Arlington National Cemetery. Een herdenkingsmunt standbeeld die zijn gelijkenis ook staat op de Gettysburg battlefield.

De legende Cooperstown

In zijn leven, stond Abner Doubleday bekend om zijn militaire dienst. Het was pas na zijn dood dat hij krediet voor de uitvinding van honkbal ontvangen. De legende wil dat Doubleday kwam met het spel in Cooperstown, New York, in 1839, en dus Cooperstown werd geselecteerd als de locatie van de National Baseball Hall of Fame en het Museum. In 1907 werd de legende Cooperstown feit na een Commissie benoemd om baseball's oorsprong vermoedelijk gecontroleerd dat Doubleday de belangrijkste regels van het spel uitgevonden.

Debunking de mythe

Door de jaren heen, zijn de vorderingen van de Commissie van 1907 die genoemd Doubleday de uitvinder van honkbal geopenbaard als mythe. "Elke grote geleerde heeft vrij veel ontkracht het verhaal dat Doubleday honkbal uitgevonden," zegt Texas A & M Universiteitsgeschiedenis professor David Vaught. Doubleday destijds niet zelfs in Cooperstown die hij zogenaamd het spel uitgevonden, en in de vele artikelen en brieven achtergelaten na zijn dood, niet een honkbal genoemd. In "Smithsonian Q & A: Honkbal: de ultieme vraag & antwoord boek," was auteur die David Fischer beweert dat de Doubleday mythe is gemaakt om te bewijzen dat honkbal een Amerikaanse uitvinding, ondanks haar verbinding met de Britse spel rounders.

Doubleday van erfenis

Het spel dat nu bekend staat als Amerika's tijdverdrijf was lang gespeeld zijn vermeende oorsprong in 1839, en waarschijnlijk geƫvolueerd langzaam in de tijd in de sport we vandaag kennen. Dus, geleerden kunnen niet aanwijzen precies die kwam met het spel. "Proberen te vinden van de uitvinder van honkbal is als proberen te vinden van de uitvinder van het vuur," zegt Vaught. Toch kunnen degenen die naar Cooperstown, hulde te brengen aan de man die het spel niet uitgevonden door middel van een reis naar Abner Doubleday veld, waar een plaquette binnen de stad beschrijft als de "spirituele thuis van honkbal."


gerelateerde artikelen