Welke oorzaken pijn 3 dagen na een been training

August 14

Welke oorzaken pijn 3 dagen na een been training

Wanneer u spierpijn voor drie dagen na het werken uit je benen ervaren, last je waarschijnlijk van vertraging-onset spierpijn. Deze aandoening treedt meestal niet onmiddellijk na een training. Pijn lijkt 24 tot 48 uur na het sporten en het ongemak kan duren voor maximaal een week. In het geval pijn blijft en niet reageren op behandelingsmethoden, neem contact op met uw arts. U zou kunnen hebben liep een blessure op tijdens uw training.

Oorzaken

Volgens de American Council on Exercise, de meest waarschijnlijke oorzaak van spierpijn na het sporten is kleine tranen die zich voordoen in de spiervezels. Wijzigingen in een oefeningsroutine veroorzaken meestal vertraging-onset spierpijn. Als je hebt verhoogd de hoeveelheid gewicht die u gebruikt in uw been training of hoeveel reps je uitgevoerd, de voorwaarde is meer waarschijnlijk.

Excentrische contracties

Spierpijn in je benen enkele dagen na een been oefening wordt vaak geassocieerd met excentrische contracties tijdens het trainen. Excentrische contracties optreden wanneer uw spieren wordt geactiveerd en wordt gedwongen om te verlengen als gevolg van een hoge externe belasting. Wanneer dit gebeurt, is uw spierspanning hoog. Wanneer jij een actieve training waarbij uw quads, zoals lopen op heuvelachtig terrein, ondergaat de spiergroep excentrische contracties met elke stap. Wanneer uw quads zijn niet gewend aan dit dagelijks doet, uw spiervezels beschadigd raken als jij de training--u zult worden overgelaten voelt stijf en pijnlijk dagen later.

Behandeling

Anti-inflammatoire geneesmiddelen lijken te zijn het meest nuttig om zich te ontdoen van de pijn na een training. Neem ibuprofen of paracetamol desgewenst te verlichten ongemak in uw benen. De toepassing van ijs kan ook nuttig zijn voor vermindering van spierpijn. Toepassing van een pak ijs op de benen en laat 15 minuten durende tijdstippen gedurende de dag.

Deskundige inzicht

Bepaalde therapieën gebruikt voor de behandeling van vertraging-onset spierpijn hebben bewezen niet effectief te zijn. Volgens een studie van 2003 gepubliceerd in het "Journal of sterkte en Conditioning Research", werden massage, ultrageluid en rekken voor een training benoemd tot ineffectieve behandelingen om pijn te beheren van vertraging-onset spierpijn.

Overwegingen

Terwijl u pijn ervaart, zou u moeten vermijden je benen uitoefenen gedurende ten minste één tot twee dagen nadat de symptomen verschijnen. Als u besluit te trainen als je spieren genezen, uitvoeren van trainingen die gericht zijn op andere gebieden van het lichaam, zoals je armen en de kern spieren. Zodra u te werken begint je benen weer, verminderen van het gewicht en geleidelijk verhogen van de intensiteit van uw training over een periode van één tot twee weken.


gerelateerde artikelen