Zure terugvloeiing & Gastritis

December 9

Zure terugvloeiing & Gastritis

De zure terugvloeiing is wanneer het zuur van de maag of gal stroomt back-up van de slokdarm, die de oesofageale voering irriteren kan. Tekenen en symptomen van gastroesophageal terugvloeiingsziekte of GERD, omvatten zowel acid reflux en pyrosis en kunnen ook pijn op de borst en moeite met slikken. Gastritis omvat een groep van voorwaarden die een ontsteking van het slijmvlies van de maag veroorzaken. Symptomen van gastritis zijn vergelijkbaar met de symptomen van GERD waarin er een brandende pijn of indigestie is. Extra tekenen en symptomen van gastritis kunnen ook misselijkheid, braken, boeren en verlies van eetlust.

Oorzaken

GERD veroorzaakt door frequente zure terugvloeiing of de back-up van het zuur van de maag of gal in de slokdarm. De constante backwash van zuur kan irriteren het slijmvlies van de slokdarm, waardoor het te worden ontstoken. Obesitas, hiatal hernia, zwangerschap, roken, astma, diabetes, vertraagde maag legen en bindweefsel aandoeningen kunnen allemaal bijdragen aan GERD. Gastritis treedt op wanneer de beschermlaag van de maag wordt verzwakt of beschadigd door maagzuren. Een aantal voorwaarden kan bijdragen tot gastritis, met inbegrip van bacteriële infectie, regelmatig gebruik van pijnstillers, overmatig alcoholgebruik, stress, ziekte van de Terugvloeiing van de gal of andere ziekten.

Diagnose

Zure terugvloeiing & Gastritis

Meestal wordt de zure terugvloeiing of GERD verdacht met brandend maagzuur. Om te bevestigen van een diagnose, medicatie kunnen worden voorgeschreven, en als ze effectief in het behandelen van zijn de maagzuren die een diagnose van GERD wordt geacht bevestigd. Een endoscopie is ook een gemeenschappelijke manier van diagnose van zowel GERD en gastritis. Andere proeven zoals Biopten van de slokdarm, x-ray, onderzoek van de keel en strottenhoofd en oesofageale zure testen en motiliteit studies kunnen ook worden voltooid als GERD wordt vermoed. Gastritis kan ook worden gediagnosticeerd met een biopsie, upper GI serie, bloed of kruk proeven of tests voor de infectie, H. pylori.

Complicaties

Zure terugvloeiing & Gastritis

Een gemeenschappelijke complicatie van zure terugvloeiing of GERD is zweren die kunnen bloeden en vereisen een bloedtransfusie. Stricturen, Barrett slokdarm, hoest, astma, ontsteking en vloeistof in de sinussen en Midden oren zijn ook mogelijke complicaties. Onbehandeld, gastritis kan ook leiden tot maagzweren of bloeden, dat kan ook leiden tot de noodzaak van een bloedtransfusie.

Medicamenteuze therapie

Zure terugvloeiing & Gastritis

Behandeling van zuurbranden, reflux of gastritis begint meestal met over-the-counter medicatie die helpen bij de controle of neutraliseren zuur, zoals antacida, histamin 2 of H-2 receptor blokkers, en protonpompinhibitoren of PPIs. Recept sterkte H-2-blokkers en PPIs kunnen ook worden voorgeschreven. Als H. pylori infectie verantwoordelijk voor de symptomen van gastritis is, een gemeenschappelijke behandeling kan betrekking hebben op een combinatie van een PPI en twee antibiotica.

Levensstijl en huismiddeltjes

Zure terugvloeiing & Gastritis

Veranderingen in levensstijl kunnen helpen verminderen maagzuur en kunnen helpen bij het handhaven van een gezonde spijsvertering. Behoud dat een gezond gewicht kan helpen verlichten van de zure terugvloeiing veroorzaakt door druk op de buik en kan ook helpen verminderen van opgeblazen gevoel en obstipatie. Goede eetgewoonten kunnen ook helpen voorkomen van gewichtstoename. Vermijden van de gemeenschappelijke voedsel dat tot brandend maagzuur leiden kunnen is ook nuttig. Deze voedingsmiddelen bevatten gefrituurd voedsel, alcohol, chocolade, munt, knoflook, ui en cafeïne. Resterende rechtop gedurende ten minste twee tot drie uur na het eten kan helpen bij het beheer van de symptomen. Voorkomen van roken, stress beheren en krijg overvloed van oefening te helpen controle symptomen ook.


gerelateerde artikelen