Verschillen tussen Long - & korte - termijn geheugen

May 19

Verschillen tussen Long - & korte - termijn geheugen

Geheugen kan een kortstondig ding, en als je ouder wordt, je lichaam begint te vertragen van de productie van chemische stoffen waarmee u te herinneren aan items, volgens de American Academy of Family Physicians. Terwijl dit kan geen invloed op uw korte-termijn geheugen, wordt lange-termijn geheugen beïnvloed. Dit is slechts een van de vele voorbeelden van de verschillen tussen deze twee typen. Weten hoe u deze herinneringen ontwikkelen en hoe u kunt helpen herinneren hen kunnen u uw capaciteiten van het terughalen van geheugen verbeteren.

Gebruik

Kortetermijngeheugen kan een persoon om te onthouden, iets wat die hij nodig heeft te herinneren voor de komende paar momenten, volgens de University of Southern California. Bijvoorbeeld, kunt een persoon kortetermijngeheugen te herinneren van de naam van een persoon die hij net ten behoeve van dat gesprek ontmoet. In tegenstelling, helpt lange-termijn geheugen hem weet hoe te spreken met de persoon, het voeren van een gesprek en uitwisseling van groeten, zoals een handdruk. Dit betekent dat een persoon maakt gebruik van lange-termijn geheugen uit te voeren van de activiteiten van zijn dagelijks leven, terwijl het kortetermijngeheugen kan een persoon te snelle stukjes informatie gebruiken wanneer hij te herinneren iets snel moet.

Capaciteit

Omdat op korte termijn herinneringen worden herinnerd voor een mindere hoeveelheid tijd dan op lange termijn geheugen wilt, het menselijk brein alleen heeft zoveel capaciteit voor het onthouden van korte artikelen, volgens 2008 Universiteit van Missouri onderzoek dat werd gepubliceerd in het tijdschrift "Progress in hersenonderzoek." Iemands kortetermijngeheugen kunt meestal vijf tot negen punten, volgens "geheugenverlies & amp; de hersenen,"een nieuwsbrief van het geheugen-stoornissen-Project aan de Rutgers Universiteit. Lange-termijn geheugen heeft aanzienlijk meer opslagcapaciteit en bevat persoonlijke herinneringen, gedrag en feiten. Lange-termijn geheugen is afhankelijk van hoe goed het geheugen was opgeslagen en hoe vaak er wordt aan herinnerd, volgens de University of Southern California. Herinneringen die zijn "uitgeoefend" vaker zullen levendiger en gemakkelijk te onthouden.

Duur

De namen op lange termijn en korte termijn geheugen kan geeft een hint over de duur herinneringen worden gehouden. Op korte termijn geheugen niet hoeft te verdwijnen snel--repeteren deze herinneringen kan toestaan dat een persoon behouden. Een voorbeeld hiervan zou een student cramming voor een test. Een persoon kan herinneren kortetermijninformatie voor een paar dagen-- maar zodra de test afgelopen is, ze is waarschijnlijk vergeet het maar, volgens "geheugenverlies & amp; de hersenen." Echter als ze houdt het lezen van de informatie, kan het worden opgeslagen in het lange termijn geheugen, die vele jaren kan duren maar frequente herinnering voor onderhoud vereist.


gerelateerde artikelen