Hoeveel tryptofaan Per dag?

February 14

Tryptofaan is een essentieel aminozuur nodig voor normale groei bij zuigelingen en voor stikstofbalans bij volwassenen. Essentiële aminozuren die je lichaam kan niet produceren--zijn moet je ze uit uw dieet. Er is geen dagelijkse aanbevolen inname van aminozuren. In haar poging om te voorkomen dat pellagra, stelt een ziekte veroorzaakt door tryptofaan-deficiëntie, de World Health Organization een dagelijks van 3,5 milligram per kilo gewicht, die met ongeveer 225 mg voor een 140-pond vrouw werkt. Soms nemen in het exacte bedrag van de aanbevolen hoeveelheid tryptofaan is niet genoeg, andere dieet factoren afhankelijk. De afwezigheid of de aanwezigheid van specifieke brandstof voedingsstoffen kan vergemakkelijken of hinderen van het vermogen van het lichaam te gebruiken beschikbaar tryptofaan. Bijvoorbeeld vergemakkelijken koolhydraten de doorgang van tryptofaan in de bloed-hersenbarrière. Om goede lichamelijke en geestelijke gezondheidsbeslissingen te nemen, is het belangrijk om te begrijpen van de fysiologie, de bronnen, de voordelen en de regelgevende factoren gerelateerd aan tryptofaan. Raadpleeg uw arts vóór nemen

Fysiologie

Tryptofaan wordt in het lichaam door de inname van eiwitten en zijn latere chemische interactie met vitamine B-6 beschikbaar gesteld. Een tekort aan vitamine B-6 is daarom waarschijnlijk leiden tot een onvoldoende aanbod van tryptofaan. Deze twee stoffen worden geconverteerd naar een essentiële neurotransmitter serotonine genoemd. Aangezien serotonine kan niet worden geproduceerd in het lichaam zonder tryptofaan, is het noodzakelijk dat tryptofaan worden een deel van een normale dieet.

Voordelen

Het lichaam gebruikt tryptofaan niacine en serotonine te maken. Serotonine wordt beschouwd voor de productie van gezonde slaap en een stabiel humeur, volgens MedlinePlus. Dr. Walter Pöldinger en zijn collega's, van de Psychiatrische Universitätsklinik, in Bazel, Zwitserland hebben uitgevoerd onderzoek die aangeeft dat serotonine is behulpzaam bij de preventie van angst en depressie.

Bronnen

Overvloedig bronnen van tryptofaan zijn onder andere bananen, zuivelproducten, rood vlees, sojabonen, garnalen, diverse vis, lam, kip en kalkoen. Om het even welk van deze voedingsmiddelen of een combinatie van deze voedingsmiddelen zal helpen om de aanbevolen hoeveelheid tryptofaan. Een kipfilet biedt een van de hoogste niveaus van tryptofaan op 390 milligram in een 4-ounce geroosterde borst, met een 4-ounce kalkoenfilet komen op 350 milligram. Het dezelfde grootte portie gebakken of gebraden yellowfin tonijn heeft 380 milligram, terwijl 1 kopje gekookte sojabonen 370 milligram.

Verordening

Tryptofaan wordt soms gebruikt in alternatieve geneeskunde als hulpmiddel voor de behandeling van slapeloosheid, angst, depressie, premenstruele syndroom, ADHD en voor stoppen met roken. Niet alle toepassingen voor tryptofaan zijn goedgekeurd door de FDA. U moet niet vervangen door tryptofaan voor medicatie voorgeschreven door uw arts voor u. De Food and Drug Administration verboden de invoer van tryptofaan supplementen als gevolg van een tragische situatie in de jaren 1980 waarin ongeveer 5.000 mensen ernstig ziek werd na inname van een supplement van geïmporteerde tryptofaan. De FDA verboden de verkoop van tryptofaan supplementen in 1989, na 30 sterfgevallen gemeld na de inname van een supplement van tryptofaan. Echter kunnen deze sterfgevallen zijn het resultaat van product besmetting, niet tryptofaan. Op het moment van publicatie, tryptofaan supplementen zijn gemakkelijk gebruik maken van over-the-counter.

Overwegingen

Voordat u tryptofaan, moet je praten met uw zorgverzekeraar. U mei niet zitten kundig gebruik van tryptofaan, hebt u bepaalde medische aandoeningen, met inbegrip van leverziekte,
nierziekten, eosinofilie of een spier-stoornis. U moet ook niet gebruiken tryptofaan als u zwanger bent of borstvoeding geven zonder overleg met uw arts.


gerelateerde artikelen