Oorzaken van piepende ademhaling bij kinderen

January 9

Oorzaken van piepende ademhaling bij kinderen

Piepende ademhaling kun je kind zeer ongemakkelijk en prikkelbaar. Wanneer uw kind is het maken van een piepende geluid tijdens de ademhaling, betekent dit meestal dat haar lagere luchtwegen klem zitten zijn gezwollen. Piepende ademhaling kunnen een symptoom zijn van astma, respiratoir syncytieel virus, longontsteking of bronchiolitis.

Definitie

Piepende ademhaling is een hoge fluittoon geluid gemaakt wanneer uw kind is uitademen en de lucht door de vernauwde luchtwegen in de longen stroomt. Piepende ademhaling is meestal een symptoom van astma, hoewel astma is niet altijd de schuld. Piepende ademhaling is normaal gesproken horen door een arts via een stethoscoop maar soms zonder één kan worden gehoord.

Astma

Astma, gemeenschappelijk onder kinderen, is een aandoening van de longen waardoor ademnood. Astma is vaak geërfd en is van invloed op de luchtwegen en bronchiën van uw kind. Kinderen met astma hebben ontstoken luchtwegen die produceren van dik slijm, waardoor de ademhaling moeilijk. Symptomen omvatten piepende ademhaling, kortademigheid en hoesten. Volgens «««MayoClinic.com is astma behandelbaar. Astma kan niet worden genezen, maar uw arts kan symptomen onder controle met een schriftelijk plan, houden toezicht op en behandeling wijzigingen indien nodig.

Respiratoir syncytieel Virus

Respiratoir syncytieel virus (RSV) veroorzaakt infecties in de luchtwegen en longen. Volgens «««MayoClinic.com is RSV zo gewoon dat de meeste kinderen onder de leeftijd van twee door het virus besmet. Symptomen van RSV omvatten piepende ademhaling, runny neus, low-grade koorts, keelpijn en milde hoofdpijn. Antibiotica zijn nutteloos voor RSV, want het is een virale infectie. Uw arts kan aanbevelen paracetamol of ibuprofen te verminderen de koorts RSV is gekoppeld.

Longontsteking

Longontsteking is een infectie van de longen, die kan worden veroorzaakt door een virus, bacteriën, schimmels of parasieten. Symptomen variëren afhankelijk van de leeftijd van uw kind en omvatten koorts, piepende ademhaling, snelle ademhaling, koude rillingen, braken en borst pijn. Met behandeling, bacteriële longontsteking kan worden genezen binnen één of twee weken, virale longontsteking kan langer duren.

BRONCHIOLITIS

Bronchiolitis is een gemeenschappelijk ziekte van de luchtwegen bij kinderen en baby's veroorzaakt door een infectie die invloed op de luchtwegen en longen van uw kind. De luchtwegen vullen met slijm maken moeilijk te breken. Symptomen van bronchiolitis zijn runny neus, lichte koorts en een piepende hoest. De beste manier om te voorkomen dat het virus dat oorzaken van bronchiolitis is uw kind handen schoon te houden en te voorkomen dat andere kinderen die hoest of verkoudheid wellicht. Volgens de gezondheid van de kinderen, bronchiolitis normaal duurt ongeveer 12 dagen, maar de piepende ademhaling kan weken duren. Na verloop van tijd en na het drinken van veel vocht, zullen de symptomen verdwijnen. Aangezien bronchiolitis is veroorzaakt door een virus, zal antibiotica niet effectief in de strijd tegen deze ziekte.


gerelateerde artikelen