Fase 1 van het Candida-dieet

June 4

Fase 1 van het Candida-dieet

Candida albicans is een soort schimmel met yeastlike eigenschappen. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen aanmoedigen om te groeien, wat leidt tot een overmatige groei en infecties. Terwijl wetenschappelijk bewijs over de effectiviteit van candida diëten ontbreekt, beweren hun voorstanders dat bepaalde dieetveranderingen kunnen helpen herstellen van een gezonde balans van candida en andere bacteriën in je lichaam. De eerste fase krijgt u begonnen. Alvorens de significante dieetveranderingen, toestemming van uw arts.

Fase 1 uitgelegd

De eerste fase van vele candida dieet wordt ook genoemd de detox- of reinigen fase. Het is bedoeld om te helpen u te ontdoen van overtollige gist, zodat u kunt uw saldo gisten en bacteriën terug naar normaal terugkeren. Voorstanders van candida diëten zeggen dat deze fase helpt ook je lichaam ontdoen van de gifstoffen die is gekoppeld aan een overmatige groei van candida albicans. Het doel is om te spoelen en schoon uit uw dikke darm te vernietigen als veel van de gist en schimmel mogelijk. Deze fase duurt slechts een paar dagen, volgens Lisa Richards, schepper van TheCandidaDiet.com.

Wat je eten en drinken

Deze fase is de meest strikte van het dieet, zoals je bent beperkt tot de voedingsmiddelen die helpen je lichaam ontdoen van gifstoffen. Bijvoorbeeld, eet je veel rauwe salades en gestoomde groenten, volgens Richards. Kruiden, specerijen en olie zijn ook toegestaan, en deze zal helpen smaak toevoegen aan uw groenten. Tarwe gras en plantaardige sappen zijn ook goedgekeurd. U zult ook het drinken van meer water dan u als een essentieel instrument om zich te ontdoen van de gifstoffen kan worden gebruikt.

Voedingsmiddelen en dranken die ontoegankelijk

Alles wat toegevoegde suikers, zoals frisdrank en desserts, is gewoonlijk ontoegankelijk tijdens de eerste fase van een candida-dieet. Dit is omdat de toegevoegde suikers kunnen candida groei stimuleren. Voedingsmiddelen met honing en stroop zijn niet toegestaan op het dieet, hetzij. Fruit, met inbegrip van vers en gedroogd, hoewel zeer voedzaam, is niet aanbevolen tijdens de eerste fase van het dieet. Oude kaas, gefermenteerde levensmiddelen, tarwe, rogge, gerst en alle levensmiddelen met traditionele gist zijn ook over het algemeen beperkt tijdens de eerste fase.

Potentiële risico's van het Candida-dieet

Als u vermoedt dat uw symptomen wijten zijn aan een gistovergroei te kunnen, altijd met uw arts spreken voordat u voeding en levensstijl wijzigingen aanbrengt. Uw arts zal adviseren de doeltreffendste methoden op basis van uw huidige toestand van de gezondheid en de geschiedenis van uw gezondheid. De eerste fase van candida dieet de neiging om zeer restrictief, waardoor u het gevoel beroofd, waardoor het moeilijk is vast te houden aan. Omdat de diëten, nog niet bewezen effectief te zijn, kan u onnodig voorkomen dat gezonde voeding. Verder kan beperken uw inname van bepaalde voedingsmiddelen, zoals fruit, achterlaten als u tekort aan essentiële voedingsstoffen zoals vitamine C en kalium.


gerelateerde artikelen