Is er iets wat je moet eten en drinken ter verbetering van de nierfunctie?

May 21

Uw nieren zijn verantwoordelijk voor het filteren van de afvalstoffen en toxines uit je bloed die vervolgens worden uitgescheiden via de urine. De afval-filtering proces van uw nieren is ook bekend als uw nierfunctie en heeft de neiging te dalen als je leeftijd. Hoewel niet iedereen ernstig verlies van de nierfunctie, degenen die geconfronteerd met een ziekte die bekend staat als chronische nierziekte beleeft. Als de ziekte ernstig genoeg wordt, moeten patiënten regelmatig bloed dialyse uitfilteren van de ophoping van bloed afvalstoffen. Zoals met al je organen, kunnen je nieren gezondheid en functie worden rechtstreeks gekoppeld aan uw voeding. Bepaalde voedingsmiddelen en voedingsstoffen kunnen bijdragen tot het verbeteren van de nierfunctie.

Tests voor nierfunctie

U kunt leren van het niveau van uw nierfunctie door middel van een aantal eenvoudige tests van het bloed. Een van de primaire tests gebruikt om te bepalen van de nierfunctie heet creatinineklaring, die een maat voor de glomerulaire filtratie snelheid, of de GFR is. Volgens de National Kidney Foundation, zal degenen die nierfunctie verliezen een verlaagde GFR tonen. De stadia van nieraandoeningen worden gewaardeerd op basis van iemands GFR. Andere tests omvatten de bloed ureum stikstof en urine eiwitten inhoud proeven en de berekening van de verhouding van eiwit-naar-creatinine. Volgens de National Kidney Foundation, zal u wilt aanpassen van je voeding inname op basis van de ernst van de stoornis van de nier functie.

Calorieën en eiwitinname

Afhankelijk van het niveau van uw nierfunctie, kan u door uw arts of diëtist worden omgeleid om te veranderen van de soorten en de hoeveelheid voedsel dat u eet. Ernstig verlies van de nierfunctie moet u wellicht de hoeveelheid eiwit die je eet omdat bijproducten van eiwit verdeling leiden een opeenhoping van afvalstoffen in uw bloed dat de belastingen tot kunnen beperken de nieren. Als dit het geval is, zal u wilt aanpassen van de hoeveelheid andere voedingsmiddelen die je eet ter vervanging van de calorieën die u verlies van eiwitinname te minimaliseren. In het algemeen, verhoogde inname in fruit en groenten zijn goede vervanging voedingsmiddelen voor verlies van eiwit.

Voedsel laag in zout en fosfor

Dieet mineralen, natrium en fosfor zouten kunnen ook van invloed zijn op de functie van uw nieren. Hoge bloeddruk en nierziekten optreden vaak samen omdat een tot de andere leiden kan. Vanwege deze relatie is het belangrijk om te controleren uw bloeddruk als u hebben verminderde nierfunctie. Diëten die hoog in zouten hebben de neiging om te verhogen uw bloeddruk, dus door dat het verminderen van de hoeveelheid natrium-cased zouten die je eet, kunt u beter bepalen uw bloeddruk. Voedingsmiddelen die rijk aan fosfor zijn kunnen ook uw nieren overweldigen en leiden tot een aandoening genaamd hyperphosphatemia, die overtollige bloed fosfor is. Volgens de Mayo Clinic, moet mensen met een nierziekte zich beperken tot niet meer dan een 1000 mg fosfor per dag.

Overwegingen

In het algemeen, dranken en vochtinname moeten volgen dezelfde voorwaarden als die toegepast op voeding. Echter, volgens de National Kidney Foundation, totale vochtinname wellicht worden verminderd in de gevorderde stadia van nierziekte. Beheer van de nierfunctie moet ook worden uitgevoerd onder de aandacht van andere ziekten die een individu, met inbegrip van hypertensie en diabetes lijden kan. Volgens de nationale nier- en urologische aandoeningen informatie Clearinghouse, moeten aanpassing van uw voeding inname gebeuren in overeenstemming met uw beperkingen en schema's die worden gebruikt voor het beheer van deze andere voorwaarden, waaronder een zorgvuldige controle van uw bloedglucose en uw bloeddruk.


gerelateerde artikelen