Duizeligheid & angst

February 26

Iedereen ervaart de angst op een bepaald punt in hun leven. Angst, vaak omschreven als gevoelens van worry, nervositeit, angst of vrees, optreden als een normale reactie op spanning. Hoewel angst als een psychologische of emotionele reactie begint, produceert de opeenvolging van reacties in het lichaam fysieke effecten. Een fysiek effect van angst, duizeligheid, kan interfereren met dagelijkse activiteiten en het leiden van een patiënt op een medische behandeling.

Wat is duizeligheid?

Duizeligheid is een term gebruikt om veel verschillende gevoelens en kan worden ingedeeld in twee categorieën; duizelingwekkende en nonvertiginous. Duizelingwekkende duizeligheid, ook bekend als vertigo, beschrijft een gevoel van spinnen. Patiënten met vertigo ervaren vaak ook misselijkheid en braken. Nonvertiginous duizeligheid beschrijft alle andere vormen van duizeligheid, en patiënten met nonvertiginous duizeligheid hebben meestal een hardere tijd dicht en beschrijven van hun symptomen. Duizeligheid, een soort duizeligheid, zorgt ervoor dat een persoon zich vaag en kan leiden tot syncope — een verlies van bewustzijn. Patiënten die het wankele of onevenwichtig gevoel omschrijven als duizelig gevoel.

Oorzaken van duizeligheid

Vele verschillende aandoeningen kunnen duizeligheid veroorzaken. In feite, leidt duizeligheid tot ongeveer acht miljoen bezoeken aan de dokter per jaar, volgens de Pennsylvania neurologische Associates. Duizelingwekkende duizeligheid is meestal het gevolg van een verstoring van het mechanisme van het evenwicht in het binnenoor. Duizeligheid en duizeligheid kunnen worden veroorzaakt door een verandering in de bloeddruk, een daling van de bloedsuikerspiegel of een afname van de bloedtoevoer naar de hersenen, volgens MedLine Plus.

Interne reactie op angst

Gevoelens van angst leiden tot een chemische reactie in het lichaam bekend als de vecht-of-flight respons. Hoewel deze reactie nuttig bij het behandelen van een tijdelijke situatie van stress is, kan het schadelijk zijn als het chronisch wordt. Angst activeert de sympathische zenuwen om verhoogde niveaus van acetylcholine, die activeert de bijnieren produceren en release meer adrenaline en noradrenaline vrij te geven. De stijging van deze hormonen verhoogt de hartslag en ademhalingstarief, knelpunt bloedvaten en spieren, volgens psycholoog wereld contracten.

Symptomen van angst

Deze interne angst respons resulteert in een verscheidenheid van de symptomen. Voorkomende symptomen van angst omvatten rusteloosheid, prikkelbaarheid, vermoeidheid, spierspanning, moeite slapen, zweten en kortademigheid. De vernauwing van de bloedvaten die in angst optreedt kan remmen bloedtoevoer naar de hersenen, wat resulteert in duizeligheid. Gevoelens van nervositeit veroorzaakt door angst kunnen ook leiden tot hyperventilatie, een aandoening die optreedt wanneer de ademhaling wordt snelle. Hyperventilatie resulteert in een verminderde niveau van kooldioxide in het bloed, die de bloedvaten in de ledematen en hoofd naar samentrekken activeert, verminderen van de hoeveelheid bloed en zuurstof de hersenen bereiken en leiden tot duizeligheid.

Angststoornissen

Patiënten ervaren incidentele angst met af en toe duizeligheid moeten je geen zorgen. Symptomen van angst die gedurende ten minste zes maanden duren kunnen duiden op een angststoornis, volgens de National Institutes of Mental Health. Angst aandoeningen kunnen leiden tot chronische duizeligheid, een voorwaarde die wordt zowel lastig en gevaarlijk.


gerelateerde artikelen