Hoe meet je cholesterolgehalte

December 9

Hoe meet je cholesterolgehalte

Hoewel cholesterol tests bieden een nummer één, bottom-line (totaal cholesterol), is het belangrijk om een oogje op vier andere belangrijke niveaus van cholesterol te verminderen uw risico op hart-en vaatziekten. Kennen en verstaan alle vijf nummers zal u helpen blijven gezond hart.

Stap 1

Heb een cholesterol test gedaan. U kunt ervoor kiezen om een lipide-panel (groep van tests) uitgevoerd, of gebruik een home-test waarmee alleen het nummer van uw totaal cholesterol. Een volledige lipide-panel is nauwkeuriger. Voor beide test wil je snel van 9 tot 12 uur voorafgaand aan de test.

Stap 2

Totaal cholesterol te meten. Uw totaal cholesterol moet het eerste nummer op het blad van de resultaten u worden gegeven en wordt getoond in mg/dL. Een aantal van totaal cholesterol van 151 luidt 151 mg/dL in de grafiek. Als uw totale cholesterol minder dan 200 is, bent u een relatief laag risico van coronaire hart-en vaatziekten (als uw LDL, HDL en triglyceride ook allemaal in gezonde bereiken zijn). Gebruik deze bereiken voor het meten van uw totaal cholesterol bereiken:

Minder dan 200 mg/dL: wenselijk
200--239 mg/dL: Borderline-hoog risico
240 mg/dL en ouder: hoog risico

Stap 3

Maatregel HDL. High-density lipoproteins worden beschouwd als goede cholesterol. De optimale meting voor het geven van enige bescherming tegen hart-en vaatziekten is 60 mg/dL. Bij mannen, HDL niveaus gemiddelde van 40 tot 50 mg/dL. In vrouw variëren zij van 50 tot 60 mg/dL. Minder dan 40 mg/dL voor mannen en minder dan 50 mg/dL voor vrouwen zet je hoger risico voor hart-en vaatziekten.

Stap 4

Maatregel LDL. Low-density lipoproteins worden beschouwd als uw slechte cholesterol. Het is eigenlijk een betere meting van hart-en vaatziekten en beroerte risico dan totaal cholesterol. Gebruik deze bereiken om te meten uw LDL bereiken:

Minder dan 100 mg/dL: optimale
100-129: in de buurt van optimale en hoger
130-159: borderline hoge
160-189 mg/dL: hoog
190 en hoger: zeer hoge

Stap 5

Meten van triglyceriden. Triglyceriden zijn een soort vet, en vaak een indicator van totale cholesterol bereiken (als uw triglyceriden hoog zijn of laag, uw andere vier lezingen hoog of laag zullen). Gebruik deze bereiken om te meten uw triglyceride bereiken:

Minder dan 150: normaal
150--199: borderline-hoog
200--499: hoog
500: zeer hoge

Stap 6

Maatregel TC/HDL. Uw TC/HDL-ratio is het aandeel van uw totaal cholesterol boven uw HDL. Een aanvaardbare verhouding van TC/HDL is 4.5 of lager voor mannen en 4.0 of onder voor vrouwen.

Tips

  • Een cholesterol test is snel en goedkoop, testen en de resultaten te bieden terwijl u in vele ziekenhuizen, klinieken en apotheken wacht. Als uw in-office-test negatieve resultaten toont, overwegen kunt u met een panel van de volledige lipide verzonden naar een lab, die voor een iets meer nauwkeurige lezing zorgt.

Wat die u nodig hebt

  • Cholesterol test
  • Cholesterol testresultaten

gerelateerde artikelen