Is Valeriaan gevaarlijk zijn voor de lever?

September 11

Is Valeriaan gevaarlijk zijn voor de lever?

Valeriaan is een geneeskrachtig kruid die in vochtige bossen en langs rivieren gedijt. De wortel van de plant Valeriaan wordt gedroogd en grond tot poeder voor gebruik in medicinale behandelingen, vaak om te verlichten van slapeloosheid, zegt geneeskrachtige kruid Info. Voordat u begint met het nemen van Valeriaan, Raadpleeg uw zorgverzekeraar.

Valeriaan gebruikt

Valeriaan heeft lange tijd gebruikt als een behandeling voor slapeloosheid, angststoornis en depressie, zegt de Amerikaanse nationale bibliotheek van geneeskunde (USNLM). Het National Center for Complementary & Alternative Medicine (NCCAM) wordt toegevoegd dat deze wordt gebruikt voor de behandeling van hoofdpijn, onregelmatige hartslag en krampen zo goed. Het al gebleken dat minder bijwerkingen dan veel van de voorschriftmedicijnen voor deze voorwaarden.

Onderzoek

Een verslag door de Universiteit van Maryland Medical Center (UMMC) toonde aan dat toen gebruikt voor de behandeling van slapeloosheid, Valeriaan toename van effectiviteit na verloop van tijd en had minder bijwerkingen dan voorschriftmedicijnen. Voor de eerste 28 dagen, die deze foto is genomen, maar leek het te hebben weinig effect. De NCCAM financiert op dit moment onderzoek naar de effecten van Valeriaan voor slaap, ziekte van Parkinson en symptomen van de menopauze, alsmede de mogelijke schadelijke effecten op de lever.

Mogelijke bijwerkingen

Valerian kan leiden tot milde maagklachten, hoofdpijn, duizeligheid en vermoeidheid, zegt de NCCAM. De MSKCC waarschuwt ook dat Valeriaan is aangetoond dat de lever toxiciteit bij gebruik op lange termijn veroorzaken. Op korte termijn gebruik wordt beschouwd te zijn over het algemeen veilig. De USNLM waarschuwt dat er sprake is van een bewijs van lever toxiciteit van preparaten multi kruid met Valeriaan; het is onduidelijk als de Valeriaan of de andere kruiden de toxiciteit veroorzaakt. USNLM meldt dat sommige mensen een allergische reactie op Valeriaan treedt en het niet voor gebruik door vrouwen tijdens de zwangerschap of borstvoeding aanbevolen is.

Potentiƫle interacties

Volgens de site van MSKCC, kan Valeriaan schadelijke interactie met andere kruiden of supplementen die worden gemetaboliseerd door de lever, zoals vasopressine. Valerian remt lever enzymen zoals cytochroom P450 (CYP) 2D 6 en CYP3A4 en medicijnen gemetaboliseerd door hen storen. De USNLM meldt dat het ook de effecten van andere medicijnen zoals Imodium of Valium, alsmede kruiden zoals St. Janskruid kan verhogen. De site waarschuwt mensen die antidepressiva of inbeslagneming medicijnen, of het drinken van alcohol, om te voorkomen dat het nemen van Valeriaan. De UMMC wordt toegevoegd dat als je rekening antihistaminica, cholesterol verlagen drugs of anti-schimmel medicatie bent je niet Valeriaan nemen moet.

Formulieren die worden gebruikt

Valeriaan wordt gewoonlijk gebruikt in vorm van SAP of als gevriesdroogd poeder dat is verkrijgbaar als capsules, tabletten, thee of uittreksels, volgens de UMMC. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor het doseren en instructies om te voorkomen dat toxiciteit.


gerelateerde artikelen