Hoe te behandelen van een peuter die zijn tong beet

December 22

Hoe te behandelen van een peuter die zijn tong beet

Mond verwondingen zijn gemeenschappelijk voor peuters leren lopen en evenwicht. Een val kan het rijden van nieuwe tanden in de tong en de vorm een bedwelming beschadigen. EHBO is hetzelfde voor kinderen als voor volwassenen, maar het is moeilijker met een huilende peuter. De doelstellingen zijn te controleren bloeden, zwelling te verminderen en te voorkomen dat infectie. Diepe snijwonden of gebroken tanden moet gezien worden door een arts voorkomen van complicaties.

Stap 1

Dekking van de snede dicht met een natte, koude handdoek. Oefen druk uit op aanhankelijk het bloeden.

Stap 2

De bedwelming beschadigen met schoon water wassen nadat het kind kalmeert. Het hoofdje van de baby naar voren kantelen en giet er koud water over het gebied te spoelen uit het bloed.

Stap 3

Wikkel enkele ijsblokjes in een schone doek en houd deze over de tong. Dit zal verminderen zwelling en pijn.

Stap 4

Onderzoeken van de peuter mond. Zoekt u gebroken tanden of iets dat kan worden geplakt in de tong. Indien nodig, verwijdert u een vreemd voorwerp met een pincet. Als de bedwelming beschadigen is 1/2 inch of meer lange of blijft bloeden, neemt de baby naar de dokter of het ziekenhuis. De cut mogelijk steken.

Waarschuwingen

  • Bekijk de tong zoals het geneest voor tekenen van infectie. Contact die uw kinderarts als het gebied zwelt, begint voor de afvoer of als de baby een koorts uitgevoerd. Houd van de peuter hoofd gekanteld naar voren om te voorkomen dat de aspiratie van bloed. Wees voorzichtig; een boos kind kan bijten af wanneer u de bedwelming beschadigen raakt.

Tips

  • Als de snede diep is of als deel van de tong is weg gescheurd, ga naar het ziekenhuis of 911 bellen voor dringende hulp.

Wat die u nodig hebt

  • Schone handdoeken
  • Beker
  • Ijs
  • Pincet

gerelateerde artikelen