Stadia van de menselijke levenscyclus & voeding

March 4

Stadia van de menselijke levenscyclus & voeding

Van kindertijd tot laat leven wijzigen nutritionele behoeften. Kinderen moeten groeien en ontwikkelen, terwijl oudere volwassenen moeten de bestrijding van de effecten van veroudering. Het belang van voeding aangepast aan de leeftijd tijdens alle fasen van de levenscyclus kan niet over het hoofd worden gezien. Om ervoor te zorgen dat u krijgt wat u nodig hebt in uw stadium in het leven kan helpen om ervoor te zorgen dat u gezond blijven zal als je ouder wordt.

Pasgeboren voeding

Pasgeborenen hebben mineralen nodig voor sterke botten en immuunsysteem. Borstvoeding is de ideale manier om ervoor te zorgen dat een pasgeboren baby krijgt wat hij nodig heeft. Als om wat voor reden je niet kan borstvoeding, bieden formule voldoende voedingsstoffen. Vitamine D is belangrijk voor de vorming van bot en moedermelk is soms tekort aan het. Neem contact op met uw kinderarts te zien als supplementen vereist zijn.

Baby en peuter voeding

Kinderen zouden moeten eten wat vast voedsel tegen de tijd dat ze 6 maanden oud. Hoewel veel ouders hun baby's granen eerst geven en vervolgens gepureerd fruit, groenten en vlees, misschien vlees of gevogelte wel het beste eten om vroeg, want het biedt ijzer en zink. Invoering van een voeding op een moment, en stoppen met het geven van je baby een nieuw levensmiddel als u symptomen van een allergische reactie, zoals een uitslag of diarree. Aangezien uw baby ouder groeit, kan hij met een toenemend aantal hapjes experimenteren totdat hij eet voornamelijk wat de familie heeft bij etenstijden.

Kinder- en tiener voeding

Voeding voor kinderen en tieners moet richten op een evenwichtige voeding, met activiteit niveaus rekening gehouden. Kinderen en tieners zijn vaak actief en vereisen gewoonlijk meer calorieƫn dan zuigelingen en ouderen. Sommige kinderen en tieners, echter, kunnen niet de oefening krijgen ze nodig hebben en lopen het risico voor zwaarlijvige. Voor deze kinderen en tieners is een gezonde voeding die snel en bereid voedsel bagatelliseert vooral belangrijk.

Volwassen voeding

Volwassenen, zowel jonge als oudere, moeten richten op het voorkomen van voedingsgerelateerde gezondheidsproblemen, zoals diabetes en hart-en vaatziekten. Ophalen van essentiƫle vitaminen, zijn mineralen, vezels en eiwitten terwijl het beperken van ongezonde vetten en overmatig suiker belangrijk. Beperkende snel en verwerkte voedingsmiddelen zijn net zo belangrijk in dit stadium van het leven zoals ze tijdens de kindertijd zijn. Oefening speelt ook een cruciale rol in de resterende gezond. Als u alle voedingsgerelateerde veterinairrechtelijke voorschriften hebben ontwikkeld, zorg ervoor dat u zich houden aan de aanbevelingen van uw arts.

Ouder-volwassene voeding

Metabolisme vertraagt als je leeftijd. Geschikte oefening om metabolisme blijft belangrijk, evenals adequate voeding. Kies voedingsmiddelen die hoog in voedingsstoffen, en de consumptie van suiker en het vet minimaal te houden. Raadpleeg uw arts regelmatig. Bloedonderzoek kan onthullen de noodzaak om het wijzigen van uw dieet. U kan sommige suppletie nodig. Als u diabetes type 2 hebt ontwikkeld, moet u deze wellicht verder beperken uw dieet of medicijnen.


gerelateerde artikelen