Baby groei door weken

September 24

Baby groei door weken

Zwangerschap is een spannende tijd voor een nieuwe moeder. Het is natuurlijk benieuwd hoe uw baby groeit en ontwikkelt zoals je lichaam drastisch verandert. Een baby's groei tijdens de zwangerschap volgt een voorspelbare cursus van bevruchting, tot de vorming van je baby's organen en ten slotte uw baby een stadium bereiken waar ze kan functioneren op haar eigen, wanneer zult u eindelijk ontmoeten de baby die is gegroeid in je 40 weken.

Weken 1 tot en met 4

U bent niet daadwerkelijk zwanger de eerste twee weken van je zwangerschap. Bevruchting optreedt ongeveer twee weken na je laatste menstruatie begint. Uw vervaldatum is berekende 40 weken vanaf het begin van je laatste menstruatie, wat betekent dat alhoewel u niet tijdens een bepaalde periode zwanger waren het nog telt als onderdeel van uw zwangerschap.

Tijdens de week drie de sperma- en eiceldonatie tot één entiteit verenigen een zygote genoemd. De chromosomen die deel van de zygote uitmaken bepalen je baby's geslacht, haar en oogkleur kleur. Spoedig na de bevruchting, de zygote reist naar de baarmoeder en begint te vormen van een cluster van cellen. De binnenste groep van de cellen wordt het embryo en de buitenste groep wordt de membranen die voeden en beschermen van het embryo.

In week vier wordt de zygote een blastocyst, die in de baarmoederwand voor voeding implantaten. De placenta begint te vormen.

Weken 5 tot en met 8

De embryonale periode begint in week vijf. Uw baby's hart, hersenen, ruggenmerg en andere organen beginnen te vormen. Volgens de Mayo Clinic is de baby door het einde van week vijf 1/16 tot 1/8-inch lang.

Tijdens de week zes weergegeven faciale kenmerken, met inbegrip van het binnenoor en kaak bogen. Je baby's lichaam begint te maken van een C-vormige kromming en arm en been knoppen beginnen te vormen. De neurale buis langs de achterkant van de baby wordt gesloten en het hart begint pompen van bloed.

Tijdens de week zeven ontwikkelen de hersenen en het gezicht van de baby snel. De eye lenzen beginnen te vormen en de neusgaten zichtbaar.

In week acht de takken groeien langer, vingers en oren beginnen te vormen en ogen en tepels zijn zichtbaar. De bovenlip en neus hebben gevormd en het lichaam begint te rechtzetten. De baby kan zitten kundig voor deze week verplaatsen, maar u zal niet zitten kundig voor voel de beweging.

Weken 9 tot en met 12

In week ontwikkelt negen bot in de armen van de baby. Tenen beginnen te vormen. Tegen het einde van deze week kan de baby ¾ inch lang worden. Tijdens de week 10 hoofdje van de baby wordt ronde en de hals begint te ontwikkelen. Oogleden beschermen dicht bij de baby's ontwikkeling ogen. Vanaf week 11 is de baby officieel een foetus. Rode bloedcellen beginnen te vormen in je baby's lever. Externe genitaliën beginnen met het ontwikkelen in een penis of clitoris en schaamlippen. Nagels zijn ontwikkeling door week 12 en de baby's gezicht is een menselijke profiel. De baby kan worden 2 ½-inch lang.

13 tot en met 19 weken

Tijdens de week 13 van de zwangerschap zijn de darmen van de baby in de buik van de baby en urine vormt. Weefsel ontwikkelt binnen de armen en de benen van de baby en rond het hoofd. Ribben kunnen binnenkort verschijnen. Vanaf week 14, heeft de baby de lengte die hij bij de geboorte zal worden bereikt. De vorm van de rode bloedcellen in de milt. Geslacht van de baby wordt duidelijk. Per week 15 ontwikkelt de baby's skelet botten en een hoofdhuid haar patroon vormen. Afwerking vormen tijdens week 16 van de baby ogen staan naar voren en langzaam kunnen verplaatsen en de oren. De baby kan zitten kundig scheel, frons en zuigen bewegingen te maken. Vetreserves beginnen te ontwikkelen in week 17 en door de week 18, hechten de zenuwuiteinden van de hersenen aan de oren en de baby kan hoor Mama's hart gewonnen. De baarmoeder en vagina in meisjes begint te vormen door de week 19.

20 tot en met 29 weken

In week 20, vernix caseosa vormen ter bescherming van de huid van de baby. De moeder kan worden kunnen voelen de bewegingen van de baby. Door de week 21, de baby kan nu slikken en is volledig bedekt met haar, de lanugo genoemd. In week 23 wordt de huid van de baby gerimpeld. De tong ontwikkelt smaakpapillen en vingerafdrukken en voetafdrukken beginnen te vormen. Jongenskoor teelballen afstammen van de buik en een meisje van baarmoeder en eierstokken zijn in plaats. Door 24 weken is de baby slapen en waken. Echte haren begint te groeien op het hoofdje van de baby. In week 25, handen zijn volledig ontwikkeld en nagels hebben gevormd. Week 26 produceren van de baby longen oppervlakteactieve stof, een stof die zorgt ervoor dat de longen instorten of steken samen wanneer ze laten leeglopen. Week 27 longen blijven de lever en immuunsysteem om te rijpen. Wimpers hebben gevormd en de baby wint gewicht, gladstrijken van rimpels. Volgens de Mayo Clinic hebben baby's geboren na 28 weken een 90 procent kans om te overleven zonder fysieke of neurologische stoornis. Week 29 van de baby botten hebben volledig ontwikkeld maar nog zacht zijn.

30 tot 40 weken

Door de week 30 van de baby ogen zijn open en de baby wellicht veel van haar. Week 31, testikels naar het scrotum en meisjes clitoris is prominent aanwezig. Door de week 32 zijn de teennagels zichtbaar en lanugo begint af te vallen. Door de week hebben 33 nagels bereikt de vingertoppen. In week 35, de baby's lichaam geworden ronde en de vernix caseosa wordt dik. Week 36 is wanneer de baby begint te krijgen gewicht snel, ongeveer ½ pond per week. Door de week 37 is de baby voldragen. Organen zijn klaar om op hun eigen functie en de baby kan beginnen te dalen in de hoofd-down-positie. Door de week 38 de teennagels hebben bereikt het puntje van de tenen en hersenen en zenuwstelsel werken beter elke dag. Per week 40 kan de baby meer dan 14 inches van kroon aan achterwerk en kan het gewicht van ongeveer 7 1/2 pond.


gerelateerde artikelen