Is het veilig om te neem twee multivitaminen in één dag?

August 22

Is het veilig om te neem twee multivitaminen in één dag?

Nemen van een multivitamine om ervoor te zorgen dat u voldoet aan de minimale vereisten voor essentiële vitaminen en mineralen is prima voor de meeste gezonde mensen, maar nemen meer dan een multivitamine per dag is niet, tenzij u ervoor een multivitamine die is geformuleerd kiest om tweemaal per dag worden genomen. Twee multivitamines kan zet je boven de toelaatbare inname van de bovenste niveaus voor bepaalde vitaminen en mineralen en gevaarlijke toxiciteit symptomen veroorzaken.

Multivitamine inhoud

Multivitaminen bevatten vaak al de essentiële vitamines, evenals een aantal mineralen, waaronder calcium, mangaan, jodium, ijzer, koper, chroom, molybdeen, zink, kalium en magnesium. Als er niet een aanbevolen dieet uitkering of een dagelijkse waarde voor een vitamine of mineraal, hoeft u niet het in uw multivitamine omdat het is niet nodig voor een goede gezondheid, bewezen volgens het Linus Pauling Instituut.

Risico van toxiciteit

Consumeren te veel van bijna elke vitamine of mineraal kan veroorzaken toxiciteit, maar vet oplosbare vitaminen A, D, E en K, evenals mineralen, vooral ijzer, meest waarschijnlijk oorzaak van toxiciteit. Het nemen van meer dan de aanbevolen een multivitamine per dag kan je maximaal de toegestane inname van de bovenste niveau voor deze of andere vitaminen en mineralen, vooral als u dit doet voor een langere periode van tijd.

Symptomen van toxiciteit

Symptomen van toxiciteit is afhankelijk van de ernst van de toxiciteit en de vitamine of mineraal veroorzaakt de symptomen. Deze symptomen kunnen meer urine bevatten of bewolkt urine, geïrriteerde ogen, lichtgevoeligheid, droog en gebarsten lippen en huid, jeuk, huiduitslag, blozen, haaruitval, spierzwakte of pijn, bot of pijn in de gewrichten, onregelmatige of snelle hartslag, braken, misselijkheid, diarree, obstipatie, gewichtsverlies, buikpijn, hoofdpijn, prikkelbaarheid, vermoeidheid, flauwvallen, humeurigheid, vangsten en verwarring.

Overwegingen

Er is geen behoefte om te nemen meer dan een multivitamine. Als u bezorgd over uw vitamine en minerale niveaus bent, neem contact op met uw arts. Moet u tekort aan een bepaald nutriënt, hij kan het voorschrijven van de juiste supplementen. De meeste mensen nodig niet eens te nemen van een multivitamine, volgens een verhaal op MSNBC. Supplementen zijn niet zo goed geregeld als drugs, zodat sommige multivitaminen kunnen ook worden besmet met giftige stoffen zoals lood, of zij verschillende hoeveelheden voedingsstoffen dan die welke worden opgesomd op het etiket bevatten kunnen.


gerelateerde artikelen