Voorbeeld menu's voor Lactose-intolerantie

September 1

Voorbeeld menu's voor Lactose-intolerantie

Mensen die lactose intolerant zijn niet in staat om te verteren lactose, een suiker gevonden in melk en melkproducten. Symptomen van lactose-intolerantie zijn opgeblazen gevoel en gas van diarree binnen 30 minuten tot twee uur voor de inname van lactose-bevattende voedingsmiddelen. De ernst van de symptomen kan variëren van persoon tot persoon, maar maken menu's zonder lactose kunt voorkomen symptomen helemaal.

Overwegingen

Voorbeeld menu's voor Lactose-intolerantie

Houd er rekening mee dat als u niet het consumeren van zuivelproducten, u tekort aan calcium worden kunt. Calcium is essentieel voor sterke botten, maar heeft ook andere belangrijke functies. Het helpt bij contractie van de spier- en bloedvaten, de secretie van het hormoon en een gezond zenuwstelsel. Hebt u een lactose-intolerantie, moet uw maaltijden bevatten veel calcium-bevattende voedingsmiddelen zoals ingeblikte vis met botten, donker lommerrijke groen en calcium verrijkte soja melk en sinaasappelsap.

Ontbijt

Voorbeeld menu's voor Lactose-intolerantie

Een ontbijt zonder lactose kan veel traditioneel ontbijt voedingsmiddelen bevatten. U kunt hebben eieren met spek, volkoren toast en jus d'orange. Verspreid uw toast met pindakaas in plaats van boter. U kunt als alternatief, havermout met sojamelk, gedroogde vruchten en amandelen of een volkoren bagel met amandel boter en banaan segmenten hebben. Maak fruit smoothies met sojamelk voor een snel ontbijt-optie.

Lunches

Voorbeeld menu's voor Lactose-intolerantie

Genieten bij de lunch, broodjes gemaakt met deli vlees, hommos of noten boter. Zijn gebakken chips, zoutjes of versneden groenten aan de kant. Geniet van een havermout-cookie, graham crackers van een stuk fruit als dessert. Zorg voor een calcium-rijke optie, een salade met behulp van Ingeblikte zalm, citroensap, kappertjes en selderij. Serveer het over gemengde groene Groenen met geraspte wortel en gehalveerde grape tomaten, of in een volkoren pita zak. U kunt ook biedt een salade met kip of zalm stukken, baby spinazie, sesamzaad, gehakte rode paprika en sinaasappelen waarin ook calcium.

Diners

Voorbeeld menu's voor Lactose-intolerantie

Voor een lactose-vrij diner, u kunt hebben gegrild of gebraden vlees met een volkoren, zoals bruine rijst en gestoomde groenten. Kies broccoli, boerenkool of spinazie met sommige calcium in uw diner. Eten zetmeelrijke groenten, zoals zoete aardappelen of erwten in plaats van hele korrels indien gewenst. Seizoen uw groenten met citrus of verse kruiden in plaats van boter en zure room. Taco's gemaakt met pinto bonen, avocado, salsa en maïs tortilla's bevatten ongeveer 40 milligram calcium zonder lactose. Volkoren pasta met marinara saus, Bouillon gebaseerde soepen en stoofschotels met ei noedels, of gewoon hamburgers met gebakken frietjes zijn andere lactose-vrij diner opties. Bij de aankoop van verpakte levensmiddelen, controleren de labels om ervoor te zorgen dat producten lactosevrij zijn.


gerelateerde artikelen