Over het gebruik van een stok met een heupprothese

September 4

Over het gebruik van een stok met een heupprothese

Na uw heupprothese, is het mogelijk dat u angstig terug te keren naar uw normale dagelijkse activiteiten. Met behulp van een stok kunt u lopen veiliger en verminderen uw risico van vallen. Zie een fysiotherapeut om juiste techniek voordat u probeert te lopen met een stok na de operatie.

Functie

Het doel van een stok is steun geven aan de helende spieren en zacht weefsel rond de kunstmatige heup, verlichten ongemak en verbetering van de stabiliteit. Na heupprothese chirurgie duurt de progressie van een wandelaar naar een stok enkele weken. U zal meestal vooraf aan een stok wanneer u kunt volle gewicht op de bediende been zetten en staan zonder de steun van een wandelaar. Tenzij evenwicht problemen bestaan vanwege een onderliggende medische aandoening, dan kun je verwachten uiteindelijk lopen met een normale gang zonder een stok na heupprothese chirurgie.

Meting

De hoogte van een stok is belangrijk om ervoor te zorgen dat de steun aan de kunstmatige heup optimaal is en dat de natuurlijke uitlijning van het lichaam wordt gehandhaafd. Een riet die te hoog zal voorkomen dat u effectief genoeg ter ondersteuning van de nieuwe heup omlaag drukken. Een riet die te laag is haalt het lichaam uit balans. In beide gevallen, met behulp van een stok die niet goed is gemeten leidt tot een abnormale gang en zal uiteindelijk leiden tot geen onnodige spanning op spieren en gewrichten.

Type

De meeste mensen zullen het gebruik van een rechte stok na heupprothese chirurgie. Of het nu een verstelbaar, is metalen rietsuiker en een houten stok meestal een persoonlijke voorkeur. Een voordeel van het verstelbare riet is dat u kunt veranderen de hoogte in de toekomst indien nodig of uiteindelijk aan iemand anders doorgeven. Een verscheidenheid van greep-grepen zijn ook beschikbaar. Uw fysiotherapeut kan u het beste type aanbevelen. De standaard, gebogen greep, bijvoorbeeld, kan toereikend zijn voor een volk wie heeft sterke polsen en die zullen alleen gebruik maken van een stok tijdelijk. Maar, een stok met een meer ergonomisch ontworpen handvat kan een beter alternatief voor mensen die hebben pijn of zwakte in de handen of polsen, en een lange termijn van suikerriet kan eisen.

Wandelen

Uw fysiotherapeut zal ervoor zorgen dat u de vooruitgang van een walker aan een stok veilig. Voldoende om ondersteuning te bieden aan de kunstmatige heup, moet je lopen met de rietsuiker in de tegenovergestelde hand. Voor sommige mensen lijkt dit contra-intuïtief. In een normale gang, echter swing het tegenovergestelde arm en been vooruit samen. Wenst u meer stabiliteit, uw therapeut kan aanbevelen het gebruik van twee stokken en demonstreer de methode voor het gebruik ervan.

Trap

Trap kan worden ontmoedigend bij de eerste poging, maar uw fysiotherapeut zal instructies geven over hoe ze om veilig te beheren. De regel is dat een stok altijd met de bediende been blijft of u oplopend of aflopend van een trap. De sterke been gaat eerst wanneer traplopen, en de bediende been daalt in eerste wanneer aflopend. Blijf geconcentreerd op de taak bij het naderen van de trappen, vooral als er geen leuningen. Thuis, ervoor zorgen dat verlichting op de trap ruime binnen en buiten. Markeer de rand van de stap met antislip tape die kan worden gekocht van een medische apparatuur leverancier of hardware te slaan.


gerelateerde artikelen