Wat voedingsmiddelen zijn goed voor lymfedrainage?

April 21

Wat voedingsmiddelen zijn goed voor lymfedrainage?

Het eten van een evenwichtig dieet met gezonde voeding helpt uw hart, de bloeddruk en de energieniveaus-- en het kan een impact hebben op uw lymfatisch systeem. Lymfeklieren, kabelgoten, organen, schepen en fluid make-up de onderdelen van uw lymfatisch systeem. Omdat dit systeem werkt ter bestrijding van infecties, kiezen van voedsel om te helpen kan uw lymfestelsel afvoer goed helpen uw algehele gezondheid.

Functie

Uw lymfatisch systeemfuncties naar de vloeistof lymfe vaartuigen in je lichaam. Lymfe is een "duidelijke-naar-wit" vloeistof waarin witte bloedcellen en chyle, waarin de National Institutes of Health als "vloeistof uit de darmen." Lymfeklieren helpen bestrijden van infecties en fungeert als een filter voor afval en bacteriën. Het lymfestelsel helpt de bloedsomloop door zuurstof en andere voedingsstoffen naar de cellen. In tegenstelling tot de omloop van het bloed, die wordt aangedreven door de pompwerking van het hart, het lymfestelsel stromen op zijn eigen, van uw vingers en de tenen naar je nek.

Kalium-rijk voedsel

Eten van voedingsmiddelen die rijk aan kalium kan verbetering van de werking en de afvoer van uw lymfatisch systeem, volgens Linda Rector-Page, auteur van "gezonde Healing: een alternatieve Healing referentie." Pagina geeft aan dat kalium de lymfe vloeistoffen circuleren en afvoer effectiever kan helpen. Voedsel met een hoge mate van kalium omvat abrikozen, bananen, gedroogde vijgen, rozijnen en Data, limabonen, witte aardappelen, spinazie en sinaasappelsap. Één gebakken witte aardappel bevat 610 mg kalium, 1 kopje rozijnen heeft 1,086 mg en 1 kopje bananen 537 mg. De USDA National Nutrient Database aangeeft dat 1 kopje Ingeblikte tomaten plakken bevat meer dan 2.600 mg kalium.

Rauwe groenten en fruit

Bewerkte voedingsmiddelen kunnen moeilijk voor je lichaam om te verteren, maar de natuurlijke enzymen aanwezig in rauwe groenten en vruchten helpen uw lymfatisch systeem te stromen gemakkelijker, volgens "Natural Healing wijsheid en kennis." Veenbessen en versgeperste cranberry sap bevatten flavonoïden en zuren die uw lymfatisch systeem kunnen profiteren. Gemakkelijk te verkrijgen van enzymen en andere onbewerkte voedingsmiddelen dagelijks door het eten van appels en drinken vers appelsap, rauwe salades met donker groene groenten consumeren en eten snacks van rauwe groenten en fruit in plaats van chips of crackers.

Voedingsmiddelen met essentiële vetzuren

Brian Seaward, schrijven voor de Wellness Raad of America, geeft aan dat alle vetten die je eet eerst uw lymfatisch systeem passeren alvorens aan uw lever. Eet vooral voedingsmiddelen met gezonde vetten; Vermijd verzadigde of trans vetten die kan leiden tot ontsteking van je lymfestelsel en bijdragen tot andere ernstige ziekten. Voedingsmiddelen met gezonde vetzuren bevatten noten en zaden, vis en olie capsules, tofu, olijven, sesamolie of olijfolie en avocado's.


gerelateerde artikelen