Het overleven van de tienerjaren

June 24

Het overleven van de tienerjaren

Omdat de tienerjaren vaak worden gekenmerkt door een vlaag van emoties, de vragen en de veranderde vooruitzichten, is het beste dat een ouder kan vaak hoop voor louter overleven. Maar kun je deze tijd een levendige voor uw familie door gebruik te maken van uitstekende communicatievaardigheden en een dikke huid. De tienerjaren misschien verwarrend en frustrerend, maar ze kunnen ook spannend en de grenzen van uw vermogen ouderschap kunnen testen.

Verbetering van de communicatie

Communicatievaardigheden zal helpen houden u drijven tijdens de stormachtige tienerjaren. Ondanks de vijandige houding die uw tiener kan meenemen, wil ze u vragen te stellen en geïnteresseerd geraakt in haar leven. Wat meer is, kunt de juiste communicatie u attent maken op mogelijke problemen zoals pesten en misbruik van de substantie. Door vragen die meer dan een Ja of nee antwoord vereisen en praat met uw tiener in casual instellingen--de auto is een uitstekende plek voor een gesprek--kunt u leren over uw tiener leven, vrienden, hoop, wensen en gevoelens. KidsHealth, een divisie van de Stichting Nemours, wijst erop dat hoe eerder u communicatie een gewoonte maken, des te waarschijnlijker het is dat de mededeling zal blijven als de leeftijd van uw kind.

Tijd met elkaar doorbrengen

Houtsnijwerk uit tijd samen doorbrengen lastig, vooral als ze worden uw tiener heeft school, vrienden, buitenschoolse activiteiten en computertijd op de hersenen. Maar om ervoor te zorgen dat u enige tijd opzij elkaar elke dag kan geven uw tiener solide lagers. Probeer daarmee een doel om samen eten elke avond. Als dat lijkt ontmoedigend, beginnen met slechts een weekend maaltijd of een paar maaltijden per week, stelt Kim Leon van de South Dakota State University Extension-Service. Na die tijd opnieuw aansluiten, praten en geniet van elkaar houdt u en uw tiener sluiten.

Kies uw gevechten

Tieners zijn uitstekend op het afstemmen van ongewenste ruis, wat betekent dat u misschien wel degene die afgestemd uit. Als een ouder van een tiener, zult u de schokkerig wateren beter overleven wanneer u besluit wanneer uw riem duik in en wanneer de golven te rijden. Zeuren over muziek, stijl van de jurk of weergave mogelijk niet even belangrijk als praten met uw tiener over het kiezen van goede vrienden of wetten gehoorzamen. Door te kiezen voor uw gevechten verstandig, zal uw adviseur, advies en regels worden krachtiger wanneer het echt telt.

Consistent zijn

Het is uw taak als ouder om uw tiener met consistente regels en grenzen--samen met gevolgen--te volgen. Terwijl uw tiener zou kunnen proberen en je breken met uitgesponnen argumenten of zeuren, consistente manier je beide wordt zich bewust van wat er verwacht wordt en wat gebeurt er als uw tiener niet voldoen aan de verwachtingen. Hoewel het is fijn om te bespreken helpt de regels veranderen--een rustig gesprek over de uitbreiding van de avondklok uw tiener gehoord voelen--blijven stroken met de regels en gevolgen, zodat uw tiener kan anticiperen op uw reacties.

Neem het niet persoonlijk

Uw tiener emoties vaak vluchtige en extreme, dus neem het niet persoonlijk tijdens een argument. Uw tiener zou zelfs kunnen zeggen woorden ze betekent niet dat wanneer u bent beide verwarmd, dus een stap terug en herinneren dat uw tiener via sociale, emotionele gaat en fysieke veranderingen die haar kunnen gevoel van controle. De meeste van haar woorden alleen zijn ontworpen om een reactie en mag niet ter harte worden genomen.


gerelateerde artikelen