Eerste tekenen van kinderjaren leukemie

April 3

Eerste tekenen van kinderjaren leukemie

Leukemie veroorzaakt een ongecontroleerde groei van witte bloedcellen. De Children's Hospital of Philadelphia legt uit dat "wanneer een kind leukemie heeft, het beenmerg begint te maken bloedcellen die niet goed rijpen." Deze onvolwassen cellen blijven om te reproduceren en uiteindelijk de gezonde cellen verhinderen reproduceren. Veel van de symptomen van kinderjaren leukemie voortvloeien uit teveel onrijpe witte bloedcellen of niet genoeg andere cellen.

Pijnen en pijnen

Kinderen ontwikkelen vaak achy botten, omdat het beenmerg van bloed in hun ledematen is barsten op de naden met onrijpe bloedcellen terwijl. De Children's Hospital of Philadelphia legt uit dat soms zij pijn in de maag gebied ervaren omdat leukemie cellen aan zwembad samen rond de nieren, de milt en de lever vertellen.

Vermoeidheid en bleekheid

Kinderen met leukemie vermoeidheid gemakkelijk en bleke en wan geworden omdat ze ze bloedarmoede. Bloedarmoede treedt op wanneer het beenmerg zo vol met leukemie cellen is dat het rode bloedcellen niet langer maakt. De Children's Hospital of Philadelphia legt uit dat dit probleem kan worden behandeld met bloedtransfusies.

Blauwe plekken

Kinderen met leukemie vermorzelen vaak heel gemakkelijk omdat ze lage bloedplaatjes graven hebben. Als bloedplaatjes niveaus weinig krijgen, kan het probleem tijdelijk verlichten door infusie van bloedplaatjes. Zoals de rode bloedcellen, bloedplaatjes in het beenmerg geproduceerd. Bloedplaatjes productie daalt wanneer de beenmerg vol met leukemie cellen is.

Infecties

Hoewel leukemie cellen een soort witte bloedcel zijn, helpen ze niet met het bestrijden van infecties, want ze onvolwassen zijn. Omdat kinderen met leukemie ontbreken witte bloedcellen volwassen, zijn ze gevoelig voor allerlei infecties. De Children's Hospital of Philadelphia legt uit dat de transfusies van rijpe witte bloedcellen soms nodig zijn als kinderen krijgen infecties die ze niet kunnen schudden.


gerelateerde artikelen