Een lijst van vitaminen & hun toepassingen

June 30

Een lijst van vitaminen & hun toepassingen

Je lichaam moet vitaminen om te werken op het optimale niveau. Twee verschillende soorten vitaminen bestaan: vet oplosbare en in water oplosbare. Vetoplosbare vitaminen bestaan uit vitaminen A, E, D en K, terwijl de in water oplosbare vitamines omvatten de B-vitamines en vitamine C. Al deze vitaminen uitvoeren van bepaalde taken in uw lichaam en uw gezondheid in een veelheid van manieren profiteren. U kunt voldoen aan uw dagelijkse vitamine door het eten van een evenwichtige voeding.

Vitamine A

Een lijst van vitaminen & hun toepassingen

Vitamine A helpt handhaven goede gezichtsvermogen en normale groei van cellen. Het speelt een essentiële rol in de ontwikkeling van de foetus en het embryo. Door het behoud van voldoende inname van vitamine A, kun je je tanden, botten, huid en slijm membranen in goede gezondheid. Deze vetoplosbare vitamine speelt een belangrijke rol in de wondgenezing, immuunsysteem, reproductie, en been vorming en groei. Uitstekende bronnen van vitamine A opnemen oranje vruchten en groenten, donker groene bladgroenten, lever, melk verrijkt met vitamine A.

Vitamine B-Complex

Een lijst van vitaminen & hun toepassingen

Vitamine B-complex bestaat uit acht vitaminen, waaronder B-1, B-2, B-3, B-5, B-6, B-7, B-12 en folaat of B-9. Deze vitaminen helpen die uw lichaam produceren de energie die het moet functioneren beter. De B-vitaminen helpen uw lichaam in de vorming van rode bloedcellen, die zuurstof aan lichaamsweefsels. Voedsel dat relevante hoeveelheden van B-vitamines bevatten omvatten bonen, erwten, eieren, melkproducten, vlees, pluimvee en vis.

Vitamine C

Een lijst van vitaminen & hun toepassingen

Als een antioxidant beschermt vitamine C uw lichaam tegen de gevolgen van vrije radicalen, unstable molecules die uw DNA beschadigen en het verouderingsproces en de ontwikkeling van gezondheidskwesties zoals artritis, kanker en hart-en vaatziekten kunnen versterken. Vitamine C is verantwoordelijk voor de groei en het herstel van lichaamsweefsels. Uw lichaam nodig vitamine C voor het repareren en onderhouden van de botten en tanden en genezing van wonden. De vitamine helpt maken van collageen, een belangrijk eiwit dat de belangrijkste structurele component van pezen, kraakbeen, bloedvaten, huid en ligamenten is. Voedingsmiddelen zoals meloen, aardbeien, tomaten, kool, bloemkool, groene paprika, watermeloen, papaja en spruitjes bevatten respectabele hoeveelheden van deze belangrijke vitamine.

Vitamine D

Een lijst van vitaminen & hun toepassingen

Er zijn aanwijzingen dat krijgen genoeg vitamine D uw risico's van bepaalde kankers, vooral van de alvleesklier, borst, prostaat, dikke darm en huid verminderen kan, neemt nota van de Universiteit van Maryland Medical Center. Vitamine D en calcium samenwerken om te bouwen en onderhouden van sterke botten. Het biedt bescherming tegen osteomalacie, de verzachting van botten bij volwassenen, en rachitis. Goede bronnen van vitamine D zijn vette vis, zoals tonijn, makreel en zalm, vis, lever olie en verrijkte voedingsmiddelen. Kunt u een vrij respectabele hoeveelheid vitamine D uit blootstelling aan zonlicht.

Vitamine E

De eigenschappen van de antioxidant vitamine e beschermen je lichaam tegen schade door vrije radicalen. Vitamine E helpt stimuleren uw immuunsysteem, waardoor het aan de slag bij bacteriële en virale infecties. Het helpt je lichaam vitamine K, de bloedstolling vitamine gebruiken. Deze vetoplosbare vitamine draagt ook bij tot de vorming van rode bloedcellen. Het eten van voedsel zoals verrijkte ontbijtgranen, zaden, plantaardige oliën, kunnen noten en groene bladgroenten u helpen om de aanbevolen hoeveelheid vitamine E.

Vitamine K

Een lijst van vitaminen & hun toepassingen

Je lichaam slaat vitamine K in de lever en het vetweefsel. Vitamine K speelt een belangrijke rol in het helpen van bloedstolsel goed. Het helpt ook je lichaam gebruik calcium te bouwen been. Bewijsmateriaal blijkt dat deze essentiële voedingsstof de ontwikkeling van gezonde botten stimuleert en risico op botbreuken vermindert, de UMMC-website stelt. Levensmiddelen die royale hoeveelheden vitamine K bieden bevatten donker groene sla, kool, spinazie, broccoli, asperges, groene thee, raapstelen, rundvlees lever, groene thee en boerenkool.


gerelateerde artikelen