Voedingswaarde van rundvlees hersenen

September 28

U niet vaak zien zou in in uw lokale kruidenierswinkelopslag, maar koe hersenen heeft zijn verbruikt in Amerika sinds op ten minste het begin van 1900, volgens "The Boston kookschool Cook Book." De hersenen--die gegeten kunnen worden gebakken, gebakken of gekookt--komen vol met voedingsstoffen en helpen u consumeren meer mineralen, vitaminen, eiwitten en gezonde vetten. Rundvlees hersenen heeft ook enkele nadelen van voeding, echter, en in sommige gevallen kan een ernstige gezondheidsrisico vormen.

Eiwitten en gezonde vetten

Rundvlees hersenen biedt voedingswaarde mede dankzij zijn eiwitten en gezonde vetgehalte. Elke 4-ounce gedeelte van rundvlees hersenen bevat 12,3 gram eiwit--ongeveer eenvijfde van de aanbevolen eiwitinname voor een gemiddeld 150-pond persoon, op basis van de Iowa State University Extension. Dit eiwit helpt uw lichaam bij het handhaven van gezonde spieren en speelt ook een rol in het immuunsysteem. Rundvlees hersenen bevat ook Docosahexaeenzuur (DHA) of DHA--een soort omega-3 vetzuur. Omega-3 vetzuren verminderen uw risico op hart-en vaatziekten, en ze bevorderen ook gezonde hersenfunctie. Elke 4-ounce gedeelte van rundvlees hersenen bevat ongeveer 1 gram DHA.

Gehalte aan mineralen

Rundvlees hersenen gehalte aan mineralen draagt ook bij aan de voedingswaarde. Het dient als een bijzonder rijke bron van selenium en koper. U moet de koper om te helpen je cellen produceren van energie, alsmede over het versterken van uw bindweefsels en onderhouden van uw immuunsysteem. Als een antioxidant houdt selenium uw weefsels gezond door het voorkomen van schade door giftige vrije radicalen. Als koper, het draagt ook bij aan de gezondheid van uw immuunsysteem. Elke 4-ounce gedeelte van rundvlees hersenen beschikt over een kopergehalte van 324 microgram en een gehalte aan selenium van 24 microgram. Dit biedt 44 procent van je dagelijkse inname van de aanbevolen selenium en 36 procent van uw aanbevolen dagelijkse inname van koper.

Vitamine-inhoud

Rundvlees hersenen ook heilzame vitaminen bevat en fungeert als een bijzonder goede bron van vitaminen B-5 en B-12. De vitamine B-5 uit uw dieet ondersteunt uw metabolisme, helpt u bij het omzetten van voedsel in energie en speelt een rol in hormoonproductie. Vitamine B-12 helpt u bij het synthetiseren van DNA, speelt een rol in de gezondheid van het zenuwstelsel en ondersteunt de ontwikkeling van nieuwe rode bloedcellen. Een gedeelte van de hersenen rundvlees bevat 2.3 milligram of B-5, pantotheenzuur--46 procent van uw aanbevolen dagelijkse inname. Het biedt ook 11 microgram vitamine B-12--meer dan uw gehele dagelijkse behoefte van het B-12.

Gezondheidsrisico 's

Terwijl rundvlees hersenen sommige voedingswaarde heeft, draagt het ook enkele ernstige gezondheidsrisico's. Rundvlees-hersenen die besmet is met boviene spongiforme encefalopathie--beter bekend als de "gekkekoeienziekte"--kan een ernstig gezondheidsrisico vormen en Creutzfeldt - Jacob, een dodelijke neurodegeneratieve stoornis veroorzaken. Rundvlees hersenen ook komt geladen met cholesterol. Een enkele portie bevat 3,401 mg cholesterol, of meer dan 10 maal de aanbevolen dagelijkse limiet, volgens nationale Cholesterol onderwijsprogramma. Cholesterol uit uw dieet kan het verhogen van de niveaus van schadelijke cholesterol in je bloedbaan, vooral bij mensen die gevoelig zijn voor dieetcholesterol, dus verbruiken high-cholesterol voedingsmiddelen, zoals rundvlees hersenen, regelmatig ongunstig uw gezondheid beïnvloeden kan.


gerelateerde artikelen