Kunnen appel Cider azijn & olijfolie breken buik vet?

September 20

Kunnen appel Cider azijn & olijfolie breken buik vet?

Appel cider azijn en olijfolie hebben beide geworven als gewicht verlies kuren, maar helaas is er geen magische vinaigrette. Apple cider azijn is onschadelijk voor de meeste mensen, en olijfolie is zelfs gezond-- maar niet vet van je buik of ergens anders zal smelten. Alleen een dagelijkse calorie-tekort kan dit doen. So's it okay to blijven genietend van olie en azijn; alleen verwacht niet dat het een wonder vet-melter.

Apple Cider azijn

De mythe over de appel cider azijn en gewichtsverlies al jarenlang rond; echter, er is nog geen bewijs dat het werkt. Mensen die gebruik maken van het beweren dat het vermindert hun eetlust en smelt vet, maar er geen reden om te geloven is dat de azijn verantwoordelijke factor voor acht verlies. Niet alleen is appel cider azijn onwaarschijnlijk om te helpen je verliest gewicht, zegt Mayo Clinic voedingsdeskundige Katherine Zeratsky, maar het kan ook mogelijk schade veroorzaken. De hoge zuurgraad kan irriteren je keel, en de azijn kunt communiceren met bepaalde medicijnen. Hoewel het is veilig om te gebruiken als een occasionele kruiderij, is appel cider azijn onwaarschijnlijk dat een effectieve gewicht verlies steun worden gegeven.

Olijfolie

Olijfolie biedt een aantal voordelen voor de gezondheid, maar inducerende gewichtsverlies is niet een van hen. Olijfolie is een enkelvoudig onverzadigde vetzuur, die kunnen verminderen uw risico op hart-en vaatziekten en helpen uw bloedsuikerspiegel controleren, maar er is geen bewijs dat het opgeslagen vet op enigerlei wijze beïnvloedt. Sommige studies hebben aangetoond dat mensen die een mediterrane stijl aten dat opgenomen olijfolie verloren gewicht dieet, maar omdat deze diëten meestal hoog in fruit, groenten en magere eiwitten zijn, is het onmogelijk om de resultaten aan de olijfolie alleen toeschrijven.

Onderzoek

Hoewel olijfolie zal niet leiden verlies van het gewicht tot, is het nog steeds een gezonde voeding toevoeging. Een studie uit 2002 in de "International Journal of obesitas en verwante metabole Disorders" bleek dat mannen die olijfolie aten aangetoond hogere tarieven van vet oxidatie na de maaltijd dan mannen die crème aten, toonaangevende onderzoekers geloven dat verzadigde vetten te vervangen door enkelvoudig onverzadigde vetten voorkomen gewicht dat kan krijgen. Echter, een studie van 2008 in de "American Journal of Clinical Nutrition" gevonden dat middellange-keten triacylglycerolen of MCTs, geassocieerd met een hogere snelheid van vet verlies dan olijfolie worden. Met andere woorden, andere vetten vervangen door olijfolie is een slimme gezondheid zet, maar olijfolie op zich is niet een gewicht-verlies-trigger.

De buik vet-mythe

Het is onmogelijk om vet te verliezen uit slechts één gebied van je lichaam. Wanneer je je lichaam van de calorieën moet ontnemen, het draait om vetreserves voor energie--met andere woorden, minder eten en meer calorieën te verbranden is de sleutel tot gewichtsverlies. Vetcellen over je hele lichaam dragen triglyceriden om te voldoen aan de vraag naar energie. Aangezien vetcellen krimpen, doet u uw taille. De sleutel is de calorie-tekort--een dagelijkse 500-calorie-tekort leidt tot het verlies van een pond-per-week, dus het bijhouden van uw inname cruciaal is. Vet van welke aard ook, met inbegrip van olijfolie, heeft 9 calorieën per gram, in tegenstelling tot de 4 calorieën per gram in koolhydraten en eiwitten. Dit betekent dat het biedt meer potentiële energie, maar te veel kan maken van je buik groter in plaats van kleiner.


gerelateerde artikelen