Het Effect van alkalische vruchten & groenten op diabetici

July 10

Het Effect van alkalische vruchten & groenten op diabetici

Suikers en geraffineerde koolhydraten kunnen interfereren met de pH-balans en de bloedsuikerspiegel van het lichaam. Met inbegrip van alkaliserende groenten en fruit in je dieet helpt het lichaam de juiste zuur-base evenwicht. Anders, kunnen zuren beginnen zich ophopen in de lever en alvleesklier verhinderen dat deze organen regulering van de bloedsuikerspiegel. Schommelende bloedsuikerspiegel verhogen het risico van diabetes. Ongecontroleerde bloedsuiker in Diabetici kan leiden tot ernstige gezondheidscomplicaties.

PH van het bloed

Een bloed-pH boven 7.0 wordt beschouwd als alkalisch. Een gezond persoon bloed pH is normaal alkalisch op tussen 7,35 en 7,45. Een aantal onder dit bereik kan zowel een symptoom van de ziekte. Wanneer de pH van het lichaam te zuur is, niet kan het absorberen mineralen en andere voedingsmiddelen zoals die het hoort. Of een levensmiddel is zuur-vormende of alkaliserende hangt af van hoe het systeem van het lichaam na de spijsvertering beïnvloedt. Bijvoorbeeld citrus vruchten die zure smaak zijn eigenlijk alkaliserende; Daarom maken ze het lichaam minder zuur.

Alkaliserende voedingsmiddelen

Kalium, magnesium, calcium, koper, zink en ijzer zijn alkalische mineralen die zijn gevonden in de meeste fruit en groene groenten. Ondanks het verstrekken van deze en andere mineralen, fruit zoals appels, rijpe bananen, meloen, druiven, perziken, peren, ananas en aardbeien zijn beschouwd als zure vanwege de natuurlijke suikers die ze bevatten. Nog hebben veel van deze dezelfde vruchten een matige tot sterke alkaliserende effect op lichaamsvloeistoffen zodra zij worden verteerd en geabsorbeerd in het bloed. Citrusvruchten, sojabonen, wortelen, sla, waterkers en spinazie zijn enkele voorbeelden van alkalische groenten en fruit. Dr. Rachel Donaldson Yankama, auteur van A Doctor's Guide aan zwangerschap, stelt het eten van een dieet dat 80% alkaliserende voedingsmiddelen omvat te handhaven juiste pH niveaus in het lichaam.

Zuur-vormende voedingsmiddelen

Voeding is een essentieel onderdeel bij het voorkomen van diabetes en andere chronische degeneratieve ziekten. Zuur-vormende voedingsmiddelen zoals granen, zuivelproducten, junkfood en degenen gemaakt van geraffineerde witte bloem en suiker een verzurende effect hebben op het lichaam. Wanneer bloedsuikerspiegel te hoog, kan acidose optreden. Metabole acidose verwijst naar een onbalans in het lichaam van de pH, wat gebeurt wanneer teveel zuur ophoopt. Een lage pH-waarde kan leiden tot insulinegevoeligheid--een toestand waar het lichaam teveel insuline produceert. Hoge insulineniveaus in het bloed kunnen uiteindelijk leiden tot diabetes.

Dieet

Handhaven van een gezond lichaamsgewicht en eten van een gezond dieet, met inbegrip van tal van groenten en fruit, kunnen helpen controle bloedsuikerspiegel en verbeteren van de manier waarop die uw lichaam reageert op insuline--factoren die lager het risico van complicaties van diabetes, volgens MedlinePlus.com. Terwijl zowel groenten en fruit bronnen hoog in een scala aan essentiële voedingsstoffen zijn, bevatten vruchten suiker, die kan van invloed zijn op de niveaus van de glucose van het bloed. Om deze reden is het belangrijk om ze te tellen als elke andere koolhydraten bij het plannen van uw maaltijden. Dr. Ben Kim, een chiropractor en redacteur van de website van een natuurlijke gezondheid, wijst erop dat de meeste vruchten en groenten een alkaliserende effect op het lichaam hebben. Te neutraliseren het zuur effect sommige voedingsmiddelen op je lichaam hebben, raadt Kim eten meer alkalisch-vormende voedingsmiddelen dan zuur-vormende voedingsmiddelen.


gerelateerde artikelen