Contra-indicaties bij het nemen van gecombineerde orale anticonceptiva

February 5

Orale anticonceptiva, een afkorting voor geboortebeperking pillen, voorkomt zwangerschap door het gebruik van synthetische hormonen. Dit soort anticonceptie kan alleen progestageen of een combinatie van oestrogeen en progestageen, die vrouwelijke hormonen bevatten. Het Center for Young Women's Health legt uit dat wanneer vrouwen hun orale anticonceptiva op hetzelfde tijdstip elke dag nemen, ze hebben een 1 procent kans om zwanger met combinatie pillen. Sommige vrouwen met bepaalde voorwaarden niet het nemen van gecombineerde orale anticonceptiva.

Cardiovasculaire problemen

Vrouwen die bepaalde cardiovasculaire problemen hebben niet het nemen van orale anticonceptiva die zowel oestrogeen en progestageen bevatten. Family Health International constateert bijvoorbeeld dat vrouwen die hoge bloeddruk, oftewel een lezing van 180/110 of hoger, orale anticonceptiva niet mag gebruiken. Hartproblemen als ischemische hartziekten, waarin de patiënt congestief hartfalen van coronaire hartziekte heeft, zijn contra-indicaties voor orale anticonceptiva. Vrouwen met diepe veneuze trombose of bloedstolsels in de benen, nemen momenteel of in het verleden niet orale anticonceptiva. Andere contra-indicaties omvatten beroerte en diabetes, die het resultaat is in arme bloedsomloop.

Zwangerschap

Zwangere vrouwen nemen geen combinatie orale anticonceptie. Family Health International voegt dat vrouwen geen gecombineerde orale anticonceptiva moeten nemen wanneer borstvoeding of gedurende zes weken na de bevalling.

Leverproblemen

Een andere contra-indicatie van orale anticonceptiva is leverproblemen. Bijvoorbeeld, wijst Family Health International erop dat vrouwen die hebben van lever tumoren, goedaardige of kwaadaardige, gecombineerde geboortebeperking pillen niet gebruiken. Met een actieve hepatitis infectie of ernstige cirrose, of littekens van de lever, voorkomt bovendien dat een vrouw met behulp van een orale anticonceptiva.

Migraine-hoofdpijn

Vrouwen hebben de hoofdpijnen van de migraine met andere symptomen niet combinatie orale anticonceptiva gebruiken. Het Center for Young Women's Health legt uit dat dit dat u de hoofdpijnen van de migraine die een aura betekent hebben, waarin een persoon ziet knipperende lichten of problemen zien vijf tot 30 minuten vóór het begin van de hoofdpijn heeft. Artsen zal een combinatie mondelinge contraceptieve aan vrouwen die hebben de hoofdpijnen van de migraine die samen met gevoelloosheid of verlies van toespraak optreden niet voorschrijven.

Andere contra-indicaties

Andere voorwaarden kunnen verhinderen vrouwen gebruiken combinatie orale anticonceptiva. Bijvoorbeeld, vrouwen die had geelzucht of geelverkleuring van de oog- of huidletsel, tijdens een zwangerschap niet gebruiken dit soort geboortebeperking, volgens het Center for Young Women's Health. Vrouwen die hebben onverklaarbare vaginale bloeding of borst kanker kan niet ook gecombineerde orale anticonceptiva. Family Health International wordt toegevoegd dat de artsen niet een gecombineerde orale anticonceptiva aan vrouwen die ouder zijn dan 35 jaar en 20 of meer sigaretten per dag roken zal voorschrijven.


gerelateerde artikelen