Bijwerkingen van antihistaminica bij zuigelingen

August 31

Bijwerkingen van antihistaminica bij zuigelingen

Antihistaminica gewoonlijk worden aangetroffen in vele over-the-counter medicatie voor hoest en kou. Ze worden vooral gebruikt als decongestiva en effectief zijn bij het symptomatisch opruimen runny neuzen. Echter, recente wijzigingen hebben plaatsgevonden vanwege de bijwerkingen van deze medicijnen. Bovendien, hoewel veel van deze drugs symptomen, doen zij niet herstel bevorderen. In 2011, de voedsel en Drug administration voltooid haar herziening van deze producten en bepaald dat ze niet langer worden aanbevolen voor kinderen onder de leeftijd van 2 jaar.

Sedatie en verwarring

De meest opvallende neveneffect van antihistaminica is sedatie. Dit komt vaker voor bij de oudere antihistaminicum medicijnen, die vaak werden verkocht als decongestiva voor zuigelingen. Terwijl de sedatie kan niet een groot probleem wanneer gegeven 's avonds, kan het slaperigheid en onoplettendheid terwijl het kind zo goed wakker is. Antihistaminica kunnen ook een zekere mate van verwarring en duizeligheid veroorzaken bij zuigelingen als gevolg van hun activiteit op de hersenen.

Andere bijwerkingen van antihistaminica

Antihistaminica hebben naast hun effecten op de hersenen, een aantal andere veelvoorkomende neveneffecten. Het gaat hierbij om lichte koorts, droogheid van de mond en maag streek. Omdat antihistaminica tijdelijk de spieren van de darmen en de blaas verzwakken kunnen, kunnen sommige baby's hebben van constipatie of urine minder vaak passeren. Antihistaminica kunnen ook een zuigeling leerlingen verwijden en vervagende visie veroorzaken vanwege hun effecten op de spieren in het oog.

Antihistaminicum toxiciteit

Grote hoeveelheden antihistaminica kunnen gevaarlijk zijn, en omdat de ouders kunnen hun kind meerdere koude medicijnen geven, het risico van toxiciteit in deze zuigelingen is hoog. Zuigelingen die grote hoeveelheden antihistaminica hebben verbruikt kunnen zijn ijlen en slaperig. Het hart kan verliezen haar normale ritme en verslaan in een abnormaal patroon. Zuigelingen hebben koorts vaak en wellicht ademhalingsmoeilijkheden. Deze zuigelingen moeten onmiddellijk worden genomen naar de SEH voor behandeling van levensbedreigende complicaties.

Alternatieven voor antihistaminica

Vanwege de bijwerkingen van antihistaminica, heeft de FDA bepaald dat deze medicijnen niet langer veilig in koude remedies voor kinderen jonger dan 2 jaar zijn. Een aantal alternatieven zijn beschikbaar die meer doeltreffendheid hebben bewezen. Volgens «««MayoClinic.com, moeten zuigelingen met verkoudheid uitgaan, veel te drinken om uitdroging te voorkomen. Met behulp van een luchtbevochtiger thuis kan ook enige opluchting. Druppels van de zoutoplossing in de neus zijn nuttig om te voorkomen dat de congestie, en sommige studies hebben aangetoond dat zink nuttig kan zijn. Deze alternatieven kunnen bieden symptomatische hulp voor verkoudheid zonder de bijwerkingen van antihistaminica.


gerelateerde artikelen