Tips voor het verhogen van visueel gehandicapte kinderen

August 23

Tips voor het verhogen van visueel gehandicapte kinderen

Volgens de World Health Organization hebben 285 miljoen mensen wereldwijd een zekere mate van visuele handicap, inclusief 19 miljoen kinderen. Veel mensen met een visuele handicap hebben sommige zicht, maar anderen helemaal niet zien. Verhogen van een visueel gehandicapte kind is net zoals het verhogen van elk ander kind, maar ouders moeten een paar zeer belangrijke dingen in gedachten houden.

Uw kind in het gezin

Het lijkt erop dat de meeste deskundigen, ook die op de nationale federatie van de Blind en Nevada Blind Children's Foundation, stimuleren ouders slechtzienden om kinderen te behandelen de manier waarop zij andere kinderen in de familie zou behandelen. Hebben dezelfde regels voor alle kinderen in het huishouden, evenals de dezelfde gevolgen voor wangedrag. Als de andere kinderen klusjes doen, moet je visueel gehandicapte kind ook klusjes doen. Slechtzienden sta uw kind toe dezelfde bevoegdheden als de andere kinderen in het huis, ook.

Dingen te doen voor zichzelf

De nationale federatie van de Blind stimuleert ouders om visueel gehandicapten kinderen om dingen te doen voor zichzelf te onderwijzen. Ouders willen vaak hun kinderen om hun leven gemakkelijker te beschermen. Geen ouder wil graag dat haar kind strijd. Bovendien is het vaak gemakkelijker iets om zelf te doen dan om te helpen uw kind leren hoe het te doen. Een visueel gehandicapte kind moet leren om dingen te doen onafhankelijk, hoewel, met inbegrip van zich omhoog het kleden, bereiden zelf een snack, en het schoonmaken van de messes hij maakt. Deze fundamentele levensvaardigheden zal dienen uw kind gedurende zijn hele leven.

Praten, praten en praten

De Nevada Blind Children's Foundation stimuleert ouders van visueel gehandicapte kinderen om te praten met hun kinderen zo veel mogelijk, uitleg van alle dingen die andere kinderen uit de observatie leren kunnen. De locatie van huishoudelijke artikelen en speelgoed van uw kind in relatie tot andere dingen te beschrijven. Beschrijf wat je doet als je over uw huishoudelijke taken gaat. Texturen, temperaturen en andere kenmerken van de objecten te beschrijven.

Handgebaren en gezichtsuitdrukkingen

Veel communicatie omvat lichaamstaal, zoals handgebaren en gezichtsuitdrukkingen. Kinderen meestal halen deze door te kijken naar anderen ze gebruiken, maar, natuurlijk, visueel gehandicapte kinderen hoeft niet de kans om te leren over lichaamstaal op deze manier. Leer uw kind over handgebaren door het zingen van liedjes met gebaren en doen vinger speelt. Praat met je kind over gezichtsuitdrukkingen en laat haar uw gezicht voelen terwijl je glimlach, frons en andere expressieve gezichten maken. Uw kind leert typische lichaamstaal gebruiken bij de communicatie met anderen. Ze zal ook kunnen inhaken op de lichaamstaal van anderen, hoewel ze niet kan zien; stemmen klinken anders wanneer iemand, bijvoorbeeld glimlacht.

Stimuleren van exploratie

Moedig uw kind om zijn omgeving te verkennen. Creƫren van een veilige omgeving, net zoals u zou de childproof van uw huis voor ieder kind. Uw kind voorzien van een verscheidenheid van speelgoed, Braille boeken en andere items en hem aanmoedigen te vinden van de producten die hij wil spelen met en vervolgens nogmaals voor te leggen hen weg als hij klaar is met hen. Toestaan dat uw kind om nieuwe dingen te proberen.


gerelateerde artikelen