De grootte van een 24-Week-oude Baby

November 26

De grootte van een 24-Week-oude Baby

Op de 24e week van je baby, of zijn 6de maand, kan je verwachten dat hij dramatisch in zowel de fysieke grootte en de fysieke capaciteiten ontwikkelen. Gezonde baby's kunnen sterk variëren in grootte, dus je moet niet zorgen te maken als uw 24-week-oude veel groter of kleiner is dan zijn leeftijdsgenoten. Ook in gedachten houden dat hij zou kunnen op een ander tijdschema groeien als hij was vroeg geboren.

Grootte

De meeste baby's groeien gemiddeld ½ inch naar 1 inch elke maand en krijgen 5 tot 7 oz. wekelijks vanaf de geboorte tot de leeftijd van 6 maanden, volgens de Mayo Clinic. Op dat tarief, moet je baby zowat verdubbeld haar geboortegewicht van 24 weken. Echter, ingang van haar 6e maand, totdat ze ongeveer 12 maanden oud, haar groei zal vertragen tot een verhoging van ongeveer 1 cm in hoogte een maand en een winst van ongeveer 3 tot 5 oz. per week.

Grafieken van de groei

Aangezien de gezonde baby's zijn er in verschillende maten, is geen enkel gewicht ideaal voor alle baby's. Uw kinderarts, zal echter een groeimeter gebruiken om te vergelijken uw baby's hoogte, gewicht en hoofdomtrek met een gemiddelde van alle baby's van hetzelfde geslacht en leeftijd, volgens de Mayo Clinic. Volgens grafieken zegt een 6-maand-oude jongen in de gemiddelde percentiel voor gewicht tussen de 14 en 21 lbs. wegen zou en een jongen die 28 inch lange is zou tussen 16 en 22 lbs., Dr. Alan Greene van pediatrische gezondheid website DrGreene.com.

Grootte factoren

Uw 24 weken oude van formaat is gedeeltelijk afhankelijk van haar gezondheid, maar heb je waarschijnlijk niets te vrezen als ze kleiner of groter dan andere baby's haar grootte. Volgens KidsHealth, haar grootte en groei ook afhangen van factoren, waaronder: de genen u en uw partner doorgegeven aan haar, de hoeveelheid en soort levensmiddelen ze eet en de werking van de hormonen waarmee verschillende aspect van haar groei.

Groei vs. grootte

Als uw baby is altijd al in de 5e percentiel voor gewicht, is hij waarschijnlijk gezond maar gewoon aan de kleine kant. Een stabiel, hoogte-gewicht verhouding groeipatroon na verloop van tijd is belangrijker dan zijn grootte, zegt KidsHealth. De arts mag alleen worden betrokken als, bijvoorbeeld, uw baby was ooit op de 30e percentiel voor gewicht, maar bij het volgende bezoek, hij is gedaald naar beneden tot de 5e percentiel.

Aanpak van problemen

Als u bezorgd over de grootte of de groei van uw baby bent, praat met haar arts. Wees voorbereid met informatie zoals hoeveel en hoe vaak je baby eet elke dag, hoe lang duurt het haar te verplegen, wat je baby eet, de verschijning en frequentie van haar stoelgang en de frequentie van urination, zegt KidsHealth. Als de arts meent dat uw baby's grootte wordt het probleem mogelijk zal hij een meer diepgaande evaluatie aanbevelen.


gerelateerde artikelen