Wat zijn de gevaren van rubriek voetballen?

November 20

Wat zijn de gevaren van rubriek voetballen?

De koptekst in het voetbal kan een mooie wapen, wanneer een speler zoals Frankrijks voormalige middie Zinedine Zidane of Amerikaanse Abby Wambach sprongen en wendingen zoals een zalm contact opnemen met de bal en de score zijn. Voetbal is de enige sport die gebruikmaakt van het hoofd als een manier om de bal verder. Gezien de gevoeligheid van het menselijk brein, vraag een of de techniek bedoeld bij post eigenlijk veilig voor spelers is. Tientallen sporten wetenschappers, kinderartsen en neurologen hebben geworsteld met de vraag van de mogelijke gevaren van rubriek voetballen.

Betekenis

De koppen van een speler de bal een gemiddelde van zes tot 12 keer een spel, rapporten neurologische chirurg Alejandro M. Spiotta van de Cleveland Clinic en collega's in een "Rubriek in voetbal: gevaarlijk spelen?," artikel 2011 gepubliceerd in het tijdschrift "Neurochirurgie." Wanneer u aan trainingen toevoegen, kan de gemiddelde speler duizenden headers uitvoeren in een carrière. Terwijl atleten in American football, boksen en hockey risico plotselinge invloed of contact aan het hoofd, voetbal atleten kunnen problemen van een minder gewelddadige actie maar een vrij vaak uitgevoerd.

Hersenschudding

Hoofd verwondingen in het voetbal vaak hersenschudding, die ontstaan niet uit post de bal doelbewust maar uit een speler botsen met een andere speler, de grond of een doelpaal. Dit is omdat zelfs een volledig opgeblazen bal reizen op 70 mph niet zo moeilijk en schadelijk als, bijvoorbeeld, een andere speler de elleboog is. Toch 12,6 procent van hersenschudding in voetbal vloeien voort uit de kop van de bal, volgens een studie in de Spiotta literatuur onderzoek. Hij meldt dat een tweede studie van Amerikaanse college voetbalspelers geen exemplaren van hersenschudding van doelgerichte post gevonden; hersenschudding ontstaan alleen uit per ongeluk worden getroffen in het hoofd door een bal snelbewegende.

Neem contact op met letsel

Contact verwondingen dan hersenschudding kunnen een risico voor de spelers post de bal, notities arts Chris Koutures van de Raad over sportgeneeskunde en Fitness en collega onderzoekers in een artikel van 2010 in "Kindergeneeskunde." Een speler die post van de voetbal, vooral als hij in de lucht springt, wordt tijdelijk weerloos. De verdediger elleboog kan komen smashing in het hoofd, of de speler kop kan gestruikeld of geschopt zoals keert hij terug naar de grond. Nek, spierspanning kan ook voortvloeien uit de kop van de bal.

Op lange termijn schade

De zorg van Spiotta en andere wetenschappers is of op lange termijn schade voortvloeien kan uit de kop van de bal ondanks een gebrek aan duidelijk acuut letsel of een hersenschudding. Corticale atrofie, een degeneratieve hersenen ziekte dat ervoor zorgt dat de daling van de progressieve in visie, zou kunnen een risico bestaan. Een ander voorbeeld is chronische traumatische encefalopathie, een degeneratieve ziekte gevonden in het worstelen, voetbal en hockey atleten blootgesteld aan meerdere hersenschudding, die leidt tot geheugenverlies en agressie. Spiotta bevat twee gevallen van sterfgevallen gekoppeld aan kop, waarbij Engelse speler Jeffrey Astle en Algerije Hocine Gacemia. In beide gevallen hersenschudding evenals rubriek een rol gespeeld. Verder speelde Astle in de jaren 1960 en 1970. Lederen ballen uit die tijd water geabsorbeerd en werd zwaarder en potentieel meer schadelijk voor het hoofd, nek en wervelkolom wanneer geleid. Moderne synthetische ballen voorkomt dit.


gerelateerde artikelen