Moet een vrouw haar gewicht opleiding op haar menstruele cyclus baseren?

October 7

Moet een vrouw haar gewicht opleiding op haar menstruele cyclus baseren?

Veel vrouwelijke atleten staan voor de uitdaging van de opleiding rond hun menstruele cyclus. Als u zich bezig met een hijs programma, zijn er een aantal factoren die u wensen kunt rekening te houden bij de planning van uw training. Hoewel individuele vrouwen tijdens hun levenscyclus verschillende problemen optreden, is er geen belangrijke reden om u te houden van het tillen. Raadpleeg uw arts vóór het begin van een dieet of oefening programma.

Uw menstruele cyclus

Het meeste onderzoek is uitgevoerd op basis van de verschillende fasen van de menstruele cyclus, en bijhouden van jou kan helpen u met succes uw training program. De folliculaire fase duurt vanaf dag één van je cyclus tot ovulatie. De ovulatoire fase volgt, met de luteale fase zich uitstrekt van de eisprong tot het begin van de menstruatie. Uw oestrogeenniveaus zal schommelen tijdens je cyclus, maar ze zijn meestal hoger tijdens de ovulatoire fase.

Effecten van de menstruele cyclus op sterkte

Terwijl je hormonen fluctueren kunnen, wordt er niet echt gewijzigd in de hormonen primair verantwoordelijk voor spier weefselherstel. Dus moet uw vermogen om te herstellen van zware weerstand opleiding en genereren van maximale kracht onverminderd. Volgens onderzoekers van de School van oefening en Sportwetenschappen in Sydney, Australië en gepubliceerd in een 2001 editie van "The Journal of Physiology", de veranderingen in de hormoonspiegels hebben geen effect op de contractiele eigenschappen van een spier. Tenzij u zijn slecht genoeg kramp aan invloed hebben op uw prestaties, moet er dus geen probleem met resistentie opleiding.

Gevolgen van de menstruele cyclus voor prestaties

Het meest opvallende effect van de menstruele cyclus op prestaties is aërobe. De meerderheid van de daling optreedt tijdens de luteale fase, volgens onderzoekers van de Allan McGavin sportmedisch centrum aan de Universiteit van British Columbia en gepubliceerd in een 1993-editie van de "Sportgeneeskunde." Een ander opgemerkt effect is de toename van het risico van verwonding van de knie tijdens de ovulatoire fase. Wanneer uw lichaam meer oestrogeen produceert, is uw vermogen om te herstellen van collageen of het weefsel dat uw gewrichten bijeenhoudt, enigszins in gevaar komen.

Planning van uw Training

De meeste van de bestudeerde effecten van je menstruele cyclus moet gelukkig geen invloed op uw gewicht-trainingsprogramma. Als u grotere volumes opleiding aan het doen zijn, wilt u mogelijk van plan bent iets langere rustperioden, maar u moet niet een bekende afname van de prestaties van uw ervaring. Je kan ook wilt vermijden elke soort unstable opleiding, gezien het verhoogde risico van knie letsel tijdens uw ovulatoire fase. Vermijd Zwitsers ballen, wiebelen boards en BOSU-ballen. Hoewel er niet veel behoefte aan deze apparaten normaal, terwijl u in grotere risico van verwonding, is er helemaal niet nodig.


gerelateerde artikelen